Yorum : Tatlı Bela - Jamie McGuire

   Tatlı Bela, gözden geçirilmiş yeni baskısıyla tekrar sizlerle.
   Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. 
  İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
  Tatlı Bela sadece bir "bestseller" değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.
(Tanıtım Bülteninden)


***
   Travis hayatını dövüşerek kazanan , dövmeli, tek gecelik ilişkilerin uzmanı bir gençtir.Abby ise geçmisi yüzünden
Travis gibi adamlardan uzak durmaya kararlıdır. Ancak daha tanıştıkları ilk gece Travis ondan etkilenir. Abby'i elde etmek için elinden geleni yapmaya karar verir. Türlü türlü hilelerle Abby'i yakınında tutar. Fakat bu oyunların hiçbirine ihtiyacı yoktur çünkü Travis'in bir gülüşü bile Abby'nin dizlerinin bağının çözülmesine yeter.
    Kafanızdaki tüm bad boy&good girl hikayelerini silin. Çünkü Tatlı Bela bunlara yeni bir anlam getiriyor. Karakterlerle , diyaloglarla tamamen kendine ait bir kitap. Hepimize bir Travis Maddox lazım diye düşünüyorum. 

  Karakterleri kısaca tanıtmadan önce şunları eklemek isterim. Kitapta olan olayların hiçbirinde aşırıya kaçılmamış. Olay olsun, sayfa dolsun diye yazılmış kısımların olduğunu düşünmüyorum.Belki karakterlerin birbirleriyle tam konuşmadan ayrılmaları okuyucuların canını sıkabilir ancak yazarın fazla uzatmadan olayları bağlaması da bu sorunu çözüyor. Günümüz romance okumayı seven herkese tavsiye ederim. 

Abby Abernathy : Abby aynı anda hem sevip hem de saçını başını yolmak istediğiniz bir karakter. Sürekli kendi içinde yaşadığı gelgitler yüzünden okuyucu kitabı parçalayacak hale gelebilir. 'Travis'e deli gibi aşığım ama geçmişim yüzünden ondan uzak durmalıyım' diyen gıcık bir karakter. Travis gibi birini hak etmiyor. Yazık Travis'im de 'Acaba Abby'e ne yaptım da benden uzak duruyor?' diye kafayı yiyor öbür tarafta. Sorun sende değil bebeğim , sorun Abby'de *kıskançblogger*


 Travis Maddox : Aşık olunası karakter.
Travis'i al evin köşesine koy , bala bandırıp ye. Arada bir Abby gibi saçmalıkları olsa da hoşgörülebilir. Sert , alaycı , tek gecelik ilişki uzmanı. Ayaklı Bela'yı da aldım. Bir de aynı hikayeyi Trav'ın ağzından dinleyeyim diye.  






America : Abby'nin en yakın arkadaşı aynı zamanda onun geçmişini bilen tek kişi. Shepley'nin kız arkadaşı. Abby'e nazaran daha çok sevdiğim bir karakter. 









Shepley : Travis'in sağ kolu. Travis kadar sert,kavgacı değilse bile onun kadar aşık olduğunu söyleyebilirim. Bu dört karakter arasında kitapta en az vurgulanan kişi. Çoğu zaman America-Travis arasında seçim yapmak zorunda kaldı ve bana göre her olayda haklı olanın yanında yer aldı. Sevilesi karakterlerden. 







Puanım : 5/5 

3 yorum:

  1. Travis Maddox diye resmini koyduğun kişilerin gerçek adı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimleri ne yazık ki bende bilmiyorum. Görsellere Travis Maddox yazınca bulmuştum :)

      Sil
    2. Hmm yine de teşekkürler :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI