YORUM : Büyü - Thomas Olde Heuvelt

   Lanetli bir kasaba. On yedinci yüzyıldan bu yana hayatta kalmayı başarmış, gözleri ve dudakları dikilmiş bir kadın. Gözleri açıldığında bakışlarıyla, dudakları açıldığındaysa sözleriyle insanları büyüleyebilecek bir cadı o. Black Spring kasabası ona ait. İçindekilerle birlikte. Binlerce yıldır orada. Hiç istenmedi. Hiç gitmedi. Laneti herkesin peşinde. Nasıl ki o hiç gitmediyse, diğerleri de gidemezler. Orada yaşayan insanlar, orada ölecekler. Başka hiçbir yerde yaşayamazlar. Orada doğan çocuklar, onun lanetine doğup son nefeslerini yine onun lanetiyle verecekler. İnsanlar, büyüsünden kaçabilmek için Katherine'in gözlerini ve dudaklarını diktiler. Bakışlarından ve fısıltılarından kurtuldular. Ancak o da dikişlerinden kurtulacak bir gün. O zaman hem gözünün gördükleri hem de fısıldadıklarını duyanlar, teker teker kendilerini öldürmeye başlayacaklar. Katherine onlara hiçbir şey yapmayacak. Onlar ölmeyi tercih edecekler sadece. O Katherine. Black Spring'in laneti. Ve Black Spring'i yutmaya hazır.
Orijinal Adı : HEX
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil.
Goodreads Puanı : 3.81 (2,992 oylama)
Sayfa Sayısı : 496 sayfa
Yayınevi : Nemesis Kitap
Etiket Fiyatı : 27,50 tl
***
   Black Spring: Amerika'nın güneyinde sakin bir kasaba. İnsanların hiçbir şeyden kuşkulanmayacakları bir mekan. Her ne kadar sessiz görünse de bu kasaba içinde çok önemli bir sır barındırıyor ; Katherine van Wyler. 
  Katherine yıllardır yaşayan bir lanet. Kasabalı insanların hepsinin bildiği ve korktuğu bir cadı. Öyle ki HEXApp gibi ona özel uygulamalar yapıyor, ona adak sunulan festivaller düzenleniyor. 
  Katherine'in laneti yüzünden kasaba halkı dışarı adım atamıyor. Dışarı çıktıkları anda yoğun bir depresyon ve geri dönme arzusu benliklerini kaplıyor. 
  Tüm bunların ortasında cadı olayının özgürlüklerini kısıtladığını düşünen bir arkadaş grubu var. Tyler , Jaydon ve Türk asıllı Burak'ın ön planda olduğu bu grup , cadıyı videoya çekip onun adını uluslararası alanda duyurmak istiyorlar. Belki bu sayede yetkililer onlara cadıyı öldürmek konusunda yardım edebilirler. Ancak grup içinde yaşanan ayrılıklar bir süre sonra amacından sapıyor. Çocuklar durumun ciddiyetinin farkında olmadan cadıyı alaya alıyorlar. O andan itibaren olaylar işinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

   Herkese merhaba! Uzun zamandır bloga yorum girmiyordum. Bu suskunluğu Büyü ile bozmak istedim.

   Kitabımız olayın ortasına düşercesine başlıyor. Böyle ilk 20 sayfada falan afallıyorsunuz. Bir sürü karakter var, konuşmalar anlamsız geliyor. Sonra her şey yerine oturuyor. Kitabın başlangıç kısmını geçince arka kapaktan birkaç spoiler da yiyorsunuz maalesef. O yüzden tavsiyem kitabın arka kapağını kitabı okuduğunuz süre zarfında okumayın.
   Olaylar sakin sakin ilerlerken bir yerden sonra ip kopuyor ve kendinizi bir karmaşanın içinde buluyorsunuz. Kitabın başlarında sakin bulduğunuz Katherine'in gerçek yüzünü görmeye başlıyoruz. Kitap , 150 sayfadan sonra gerçek bir korku kitabına dönmeye başlıyor. Fantastik yaratıklar söz konusu olduğunda romantik karakterlere alışan bir nesil olduğumuz için Katherine'in size farklı geleceğini düşünüyorum. Gerçek bir kötü kahraman kendisi. Üstelik yaptığı tüm kötülüklerden sonra size masum olduğunu düşündürtüyor. Kitapta Katherine'e de hak verdiğim kısımlar oldu benim. Onunda başından çok berbat olaylar geçmiş çünkü. 
   Ve kitabın sonu...Beni hayal kırıklığını uğrattı mı desem yoksa güzel miydi desem bilemiyorum.  Yazarın vermek istediği bir mesaj var.İyi güzel, o mesajı anladım ama bu mesajı son 50 sayfaya yaymanın anlamı ne? Kitabın son 50 sayfasını tahmin ettim ama yazar tahmin ettiğim şeyleri uzata uzata anlatıyor.(Büyük ihtimalle siz de tahmin edersiniz.) Bir süre sonra sıkılmaya başladım. Sadece kitabı bitirmeden önceki son paragraflar hoşuma gitti diyebilirim. 
  Birde değinmeden geçemeyeceğim şey kitabın baskısı. O nasıl güzel baskıdır ya! Kalın kapak ve kalın sayfalar.(Blogger burada DEX'e gönderme yapıyor.) Yazı boyutu da tam istediğim gibiydi. Bu kalitesi baskısı için Nemesis'e teşekkürler!

  Lafı daha fazla uzatmadan ; gerilim ve aşırıya kaçmayan,hafif korku kitaplarını seviyorsanız HEX tam size göre.Kitapta romantizm yok ama bol bol aksiyon var. Son sayfalarda sıkılmayı göze alırsanız severek okursunuz bence. 


Puanım : 3/5

3 yorum:

  1. Kitabı gerçekten merak ettim yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Korku çok sevdiğim bir tür değil ama arada okurum. Yok yere uzatılan cümleler beni de sıkıyor, kitaptan kopuyor insan ister istemez. Şu sıra listem çok dolu o yüzden bunu ekleyemiyorum, belki çok ilerde. :D

    YanıtlaSil
  3. Youtubeta büyünün bazı fragmanlarını gördür acaba gerçekten film olacakmı umarım olur.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI