Yorum : 13 Küçük Mavi Zarf - Maureen Johnson


     Kavak yelleri dizisinden çok eğlenceli ve heyecanlı bir kitap daha... Maureen Johnson'dan '13 Küçük Mavi Zarf'... 

 Kendi halinde sakin bir genç kız olan Ginny, çok sevdiği teyzesinin ölüm haberini alınca sarsılır. Derken bir gün esrarengiz bir şekilde; içinde '13 küçük Mavi Zarf' olan bir paket alır. Gönderen Peg Teyze'dir. Ve macera burada başlar... İçi kurallarla dolu '13 Küçük Mavi Zarf'...' Bakalım Ginny bu katı kurallara uyabilecek midir?




Sayfa Sayısı: 272 Goodreads Puanı : 3.66





***
 Ginny teyzeni çok seven , henüz reşit olmamış, utangaç , içine kapanık bir kızdır. Teyzesi Peg ise onun tam tersidir. Ginny'nin annesi sürekli kardeşinin hayalperest ve sorumsuz olmakla suçlar. Gerçekten de teyzesi cebinde 5 kuruşu olmadan seyahat eden biridir. Ona göre diğer sorumluluk sahibi insanlar yaşamasını bilmemektedir.
   Teyzesi öldükten sonra Ginny'e 13 mavi zarf bırakır ve zarflardaki talimatları birer birer yerine getirmesini ister. Sandığınız gibi basit emirler de değil bunlar! Resmen kitap boyunca Ginny Avrupa'yı baştan aşağı gezdi. Bir bölümde Danimarka'da iken öbür bölümde gemi ile Yunanistan'a gidiyor. Hiç tanımadığı insanlarla otel odalarında kalıyor. Şimdi sorarım size. Bu kızın annesi teyzesini sorumsuz bulurken nasıl böyle bir geziye izin verir ? Üstelik Ginny reşit bile değil! Yalnız başına. Teyzesinin kuralları var bir de. Yanına harita , iletişim aleti vs almak yok!
   Yazarın bu kısımları açık açık yazmasını beklerdim. Ginny'nin ailesinden izin koparmak için birazcık ter dökmesi lazımdı. Aralarında bir konuşma bile geçmeden ailesi geziye izin veriyor. 
   Birde teyzesinin saçma sapan emirleri var ki! Spoiler olmasın diye söyleyemeyeceğim ancak bana çok mantıksız geldi. Hiçbir amaç yok. Ginny'i oradan oraya sürükledi resmen. 
   Kitabın sonunda da her şeyin yarım kaldığını söyleyebilirim. Aklımda sorular kaldı. Kitabın konusu çok ilgi çekici aslında. Yani daha iyi bir yazar yazsa 4 puan verebilirdim. 
not : Serinin ikinci kitabı olan The Last Little Blue Envelope ülkemizde çıkmadı. 

Puanım : 3/5

1 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI