Yorum : 24 Saat Açık Kitapçının Sırrı - Robin Sloan

    Bu raflarda aradığınızı bulmanıza nasıl yardımcı olabilirim?   
    Ekonomik kriz yüzünden işinden olan Clay Jannon için her şey bu soruyla başlıyor. Kendini bir anda Bay Penumbra'nın 24 Saat Açık Kitapçısı'nda tezgâhtarlık yaparken bulan Clay, kısa sürede bu dükkânda bir gariplik olduğunu keşfeder. Zaten "24 Saat Açık Kitapçı" ne demek ki? Gecenin bir yarısı garip kitaplara "ihtiyaç" duyan müşterileriyle bu müşterilerin kaydını en küçük ayrıntısına kadar tutan Penumbra bir şeyler saklıyor olmalı. Tüm bu sorulara cevap arayan Clay (birazcık da arkadaşlarının yardımıyla) hayatını değiştirecek bir serüvene atılıyor. Tozlu kitaplarla son teknolojiyi bir araya getiren, bambaşka insanların yollarını kesiştiren bu serüven sonunda herkesi Penumbra'nın kitapçısından çok daha uzaklara götürüyor.
    Peki, ya siz? Göründüğünden çok daha büyük bir sırrı çözmeye hazır mısınız?
   18 ülkede 15 dile çevrilen sürükleyici bir hikâye.

  Seri Adı : Bay Penumbra'nın 24 Saat Açık Kitapçı Dükkanı
  Sayfa Sayısı : 320
  Yayınevi : Trend Yayınevi
  Goodreads Puanı : 3.78




***
   Kitabın konusu uzun uzun anlatmak istemiyorum çünkü arka kapak yazısının yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Kitabımızın başından beri Bay Penumbra'da ve gece gelen müşterilerinde bir tuhaflık var. Clay işini kaybetmemek için bunun nedenini sormaktan korkuyor. Bir süre sonra Bay Penumbra ortadan kayboluyor. Yaşlı adamı merak eden Clay, dostları ile birlikte Bay Penumbra'yı bulmak için araştırma yapıyorlar. 
  Kitap son sayfalara kadar temposunu bozmadan devam etti. Clay bir sırrı öğreniyor ve siz 'Ah,tamam şimdi nedenini öğrendim' diyorsunuz ama o sırlar ve bilinmezlikler asla bitmiyor. Neden dükkan 24 saat açık ? Gece gelen ve tuhaf kitapları ödünç alan müşterilerin amacı ne? Yazar olayların ne kadarını anlatırsa anlatsın asıl 'sırrı' kitabın sonuna kadar öğrenemiyorsunuz. 



   Kesinlikle harika bir kitaptı! İlk 150 sayfasını bir günde okudum. Başları fantastik gibi gelse de sonlara doğru yazar her şeyin mantıklı açıklamasını yapıyor. Benim aklımda soru işareti kalmadı diyebilirim. Sonunda da epilog vardı ki tadından yenmez :D *epiloglarabayılanblogger*

-Spoiler-
 Üzülerek söylüyorum ki kitapta geçen tüm uygulamalar -GrumbleGear 3000 gibi- yazarın kurgusuymuş. Keşke gerçek olsa dediğim o kadar güzel bir uygulama ki! Ayrıca Ejder Şarkısı Günceleri de kurguymuş. Robin öyle bir anlatmış kitapta, gerçekolsa sipariş edip okuyacaktım :D
-Spoiler Bitti-



PUANIM : 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI