CNR Kitap Fuarı! #2


 Geçen seneki fuar yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

  Bir fuarı daha gezdim , gördüm sonrasında her bir kasım ağrıyarak eve döndüm. Fuar öncesi bavulla mı gitsem diye düşünsem de sonunda klasik , tek kola takılan bir çantada karar kıldım. Keşke onunla gitmeseydim. Sağ koluma taktım ve 2 gündür kolum feci ağrıyor. Size tavsiyem rahat bir sırt çantası almanız. 
   Fuarda satın aldıklarıma geçmeden önce geçen sene ile kıyaslamak istiyorum. Bu seneki fuar daha büyük olmasına rağmen pek kalabalık değildi. Kalabalık olacağını düşünerek gelmiştim çünkü geçen seneye kıyasla daha fazla katılımcı vardı. Artemis , Yabancı-İthaki-Müptela , Doğan-Dex geçen sene yoktu mesela. Geçen sene daha az etkinlik vardı,bu sene daha fazla. Ne yazık ki ben pek etkinliklerin olduğu zamana denk getirip gidemedim. 

   Geçen sene sahaflar çoktu bu sene sadece 3-4 standa da görebildim.Sahaflardan kitap almak istememe rağmen hep tarihi aşk romanları vardı ve çoğu okuduğum kitaplardı. Fantastik kitaplar ise çok yıpranmıştı , üzerine su dökülmüş gibi kaskatıydı. 



  Neler aldıklarıma göz atacak olursak ; 6 adet Yabancı , 3 adet Aspendos , 1 adet DEX , 2 adet Artemis , 4 adet Martı ve 1 adet Novella Yayınlarından kitap almışım. Fiyatlar nasıldı diyecek olursanız geçen seneden pek bir fark yoktu. 

   DEX her zaman ki gibi 4 ve 9 tl lik kampanyalar yapmıştı. Pür'ü hiçbir yerde 15 tl'nin altında bulamadığımdan 1 yıldır fuara bekletiyordum. Serinin ikinci kitabı Füzyon vardı ben de zaten , aldığım iyi oldu. 


  Martı ve Novella okuru en çok düşünen yayınevlerinden. Geçen seneye kıyasla daha fazla kitap vardı ve çoğu 10 tl idi. Birkaç kitabını da 5 tl den satın alabilirdiniz. Hiç değişmeden , fiyat çizgisini koruyan nadir yayınevlerinden olduğu için kendilerini ayrı bir seviyorum :) Üstelik standa çalışanlar da çok ilgili ve güler yüzlüydüler. 


  Artemis'in indirim yapacağından pek ümidim yoktu . öyle de oldu. 24 tl'lik kitabı 19 tl gibi komik bir fiyata aldım. Siz internette araştırırsanız daha ucuza bulabilirsiniz.
  Güzel bir poşet , ayraçlar vs vereceklerini düşünürken poşetin içine bir tane bile ayraç koymadılar. Eve gelip açtığım zaman yüzümün aldığı hali görmeliydiniz. 
  Birde Artemis'in çalışanına değinmek istiyorum. Adama ne sorduysam bilmiyorum dedi. "Bu serinin devamı gelecek mi?" "Şu kitap ne zaman çıkacak?" "Stand da neden bu seriye yer vermediniz?" "Yoklar serinin birinci kitabı mı?" gibi sorular yönelttim kendisine. Zor sorular değildi bence. Artemis'in facebook sayfasını azıcık takip edenler bile cevaplayabilirdi. Görevli ya gerçekten kitaplar hakkında bilgisizdi ya da ilgilenmek istemedi bizimle. 

  Yabancı Yayınlarına gelecek olursak. Yabancı bu sene beni soydu resmen :D Bir tek Kızıl Tepe'yi alırım diye düşürken , almam dediğim Gözlerindeki Canavar'ı bile aldım. Gözlerindeki Canavar'ı yorumlarına değer verdiğim bir blogger beğenmemişti ve ben de almak istemedim. Ancak standda dikilirken 'Okuyup kendi yorumumu yapayım' diye düşündüm ve aldım. Diğer kitaplar hakkında bayağı iyi yorumlar duymuştum ancak aklımda satın almak yoktu. Standdaki görevli almam da etkili oldu. En az 15 dk kitapları övünce dayanamadım :D 
   6 kitaba 90 tl verdim. Eve geldiğim de bir de kitapyurdu'ndan hesaplayayım ne kadar tutar dedim. Eğer kitapyurdu'ndan alsaydım 92 tl tutardı. Fiyatlar arasında fark yok denecek kadar az. Bu durum karşısında şaşırsam mı üzülsem mi bilemedim. Seneye fuara sadece o atmosferde soluklanmak için gideceğim sanırım :D 
Fuardaki ilgi çekici maketler
  Aspendos'un 3 kitap 20 tl kampanyası vardı. Yeni çıkan kitaplar yoktu ama Hırsız'ı görünce şaşırdım. Fırsatçı serisi uzun zamandır listemdeydi hemen attım çantaya. Ne yazık ki serinin ilk kitabı yoktu. Onu almak başka zamana kaldı artık. 
   
  Eve kollarım ağrıyarak döndüm ve çantaları açtığım anda içinden ayraçlar fışkırdı resmen. Poşetten falan döküldü , tutamadım. O kadar çok ayraç koymuşlar yani!
   Hayır , tabi ki şaka yapıyorum. Ayraç falan yoktu. İlk resimde gördüğünüz o ayraçlar Yabancı Yayınları'nın kitaplarına özel çıkarttığı ayraçlar. Geçen sene ayraç konusunda bu kadar cimri değildi yayınevleri. Diğer yayınevlerine giden arkadaşlarıma sordum onlar da ayraçtan muzdaripti. Hadi , Martı'nın da iç kapakta ayraçları kopartabilirsiniz. Peki diğer yayınlar ? 
  


   Fuar sonrası boş zamanımız vardı biz de -o yağmurda- Sultanahmet Meydan'ında dolandık. Ardından Yerebatan Sarnıcı'nı gezdik. Sonrasından da İstiklal'e geçtik bir de orada mağaza gezdik. Fuarda o kadar gezdikten sonra bu akıllıca(!) gezmeler çok iyi geldi doğrusu :D Hangi akla hizmet o kadar gezdik hiçbir fikrim yok...

4 yorum:

  1. Keyifli okumalar canım. :)
    Martı görevlileri çok iyi gerçekten,bende çok seviyorum.Her zaman gülr yüzlü ve nazikler.Cumartesi günü yine gidince alacağım bir iki kitap onlardan. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyleler :D Keşke Artemis için de aynısını söyleyebilseydim...

      Sil
  2. Yazıyı yazalı uzun bir zaman geçmiş ama yorumlarınıza bayıldım :) benim düşüncelerimi dile getirmişsiniz özellikle Artemis yayınları ve poşetlerden ayraç taşması(!) konusunda size tüm kalbimle katılıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen seneki fuar yazılarımın hala okunuyor olması çok güzel bir duygu ^_^ Artemis , bu sene de cimri davranacak gibi geliyor ama hadi hayırlısı diyelim :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI