YORUM : Out of Line - Jen McLaughlin

 Desperate to break free…
 I've spent my entire life under my father’s thumb, but now I'm finally free to make my own choices. When my roommate dragged me to my first college party, I met Finn Coram and my life turned inside out. He knows how to break the rules and is everything I never knew I wanted. A Marine by day and surfer by night, he pushes me away even as our attraction brings us closer. Now I am finally free to do whatever I want. I know what I want. I choose Finn.
  Trying to play by the rules...
  I always follow orders. My job, my life, depends on it. I thought this job would be easy, all the rules were made crystal clear, but when I met Carrie Wallington, everything got muddy. She's a rule I know I shouldn't break, but damn if I don’t inch closer to the breaking point each time I see her. I’m ready to step out of line. And even worse? I’m living a lie. They say the truth will set you free, but in my case…
Orijinal Adı : Out of Line
Seri Sıralaması : Out of Line Serisi #1
Goodreads Puanı : 3.96 (6,830 oylama)
Sayfa Sayısı : 214 sayfa
Türkçe edisyonu henüz yok. 

***
   Carrie Wallington , senatör olan babasının koruması altında yetişmiştir. Nereye giderse , ne yaparsa yapsın sürekli etrafında onu gözleyen 'gizli korumalar' vardır. Her ne kadar bu durum karşısında rahat olmaya çalışsa da başaramaz ve kendi hayatını yaşamak ister. Ailesini zar zor ikna eden Carrie sonunda başka bir ile , üniversite okumaya gider.Başlarda yine babasının peşine koruma takacağını düşünür. Ancak bir süre sonra Carrie tamamen özgür olduğunun farkına varır. Kendisini koruyup kollayan , 7/24 peşinde dolaşan üst düzey bir güvenlik yoktur. 

    Finn Coram, uzak durulması gereken , yakışıklı ve tehlikeli biridir. Bir gece ansızın Carrie'nin hayatına dahil olur. Kısa zamanda arkadaş olurlar. Carrie , onun bir sörfçü olduğundan başka bir şey bilmemektedir. 
Finn Coram

  Kitabın başlarında arkadaş olarak takılsalar da aralarındaki çekimi inkar edemezler. Ancak Carrie , Finn'e ne zaman yakınlaşsa Finn kendini geri çekmektedir. Sadece arkadaş olduklarını sürekli vurgular. 
   İşin aslı Finn'in sakladığı sırlar Carrie ile yakınlaşmalarını engellemektedir. Finn , ailesi ve geçmişi hakkında konuşmaz. Peki ya Carrie, Finn'in sırrını keşfederse ? 

   Kitap , gerçekten güzeldi. Sonu ve olayların akışı tahmin edilebilir olsa da diyaloglar beni güldürdü. Üstelik uzun zamandır bu kadar gerçek olmasını bir erkek karakter olmamıştı. Finn benim için muhteşem erkek arkadaş olabilirdi :D 
   As I watched , Cory threw his arm over Carrie's bare shoulders,hauling her close.Her musical laughter came back to me,making me grit my teeth. I'd never wanted to punch someone as much as I wanted to punch Cory right now-and he hadn't even done anything wrong.
  In fact , he was the perfect match for someone like Carrie.
  While I was not.

   Finn'i sevsem de aynısını Carrie için söyleyemem. Yazar , kızı iyi karakterli biri yapacağım derken 'melek' yapmış. Ödevlerini gününde yapan , partilere gitmeyi sevmeyen , parasını hayır işleri için harcayan ve eski kıyafetlerini fakirlere veren biriydi. Yalan da söylemiyordu. Sert kadın karakterlere alışınca Carrie çok 'saf' biri gibi gözüktü. Neyse ki saf salak olarak tabir ettiğimiz türde biri değildi. 
     I would deserve every second of the pending torture , because not only did I want to take her on the back of my bike - but also wanted to take her.
    In several positions.

    Kitabın bölümlerinin yarısı Finn'in ağzından anlatılıyordu. Normalde tek bir karakterin bakış açısıyla anlatılmasını tercih etsem de Finn'in kısımları çok güzeldi. Carrie'ye karşı hissettiklerini , geçmişini yazar çok güzel anlatmış. O kısımlarda eridim diyebilirim. 

    Sırf olayların çok 'tahmin edilebilir' oluşu yüzünden 1 puan kırdım. Onun dışında her şeyi çok beğendim diyebilirim.



Puanım :  4/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI