YORUM : Kuşatma ve Fırtına - Leigh Bardugo

    Her zaman böyle olmayacak. Özgür kaldığın günlerin sayısı arttıkça hayatın kolaylaşacak… En güçlü Grishalardan biri olan Güneşin Elçisi Alina Starkov, Karanlıklar Diyarı'nda yaşanan faciadan kaçıp arkadaşı Malyen'le birlikte, arkasında bıraktığı dünyanın karmaşasından uzak kalacağını düşündüğü bambaşka topraklara doğru yola çıkar.
    Ancak kaderinden ve geçmişinden kaçmak sandığı kadar kolay olmayacaktır. Karanlıklar Efendisi yenilediği gücü ve ölümcül planlarıyla yeniden karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır. Alina'nın Karanlıklar Efendisi'ni yenmek ve terk etmek zorunda kaldığı Ravka'yı özgürlüğüne kavuşturmak adına gereken güce ulaşması için uzun ve tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkması gerekecektir.Kuşatma ve Fırtına'nın karanlık dünyasında Alina'yla birlikte kaybolacak ve oradan asla dönmek istemeyeceksiniz.
Orijinal Adı : Siege and Storm
Seri Sıralaması : Grisha Serisi #2
Goodreads Puanı : 4.10 (63,477 oylama)
Sayfa Sayısı : 448 sayfa
Yayınevi : Martı Yayınları
Etiket Fiyatı : 19 tl
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.
***
Yorum serinin ilk kitabına dair spoiler içerir!

   Alina Starkov , Karanlıklar Efendisi'nin gerçek yüzünü gördükten sonra Malyen ile birlikte saraydan kaçmıştır. Ancak o kendi güçlerini kabul etmese bile tüm dünyanın o güçlere ihtiyacı vardır. Bir yanda Alina'yı yakalamak isteyen Karanlıklar Efendisi bir yanda onun azize olduğuna inanan gözü dönmüş müritler vardır. Tüm bunların arasında Alina ve Malyen arasında da geri dönüşü olmayan olaylar yaşanır. 
  

    Kitabın konusunu anlatmayı burada bitiriyorum çünkü Grisha serisi hakkında ne kadar az şey bilirseniz o kadar akıcı olur. Zaten yazar da  arka kapaklarda hiçbir ipucu vermiyor bize. 
     Kuşatma ve Fırtına'yı sevdim ama serinin ilk kitabı daha güzeldi. Bir kere serinin ilk kitabındaki akıcılık bu kitapta yok. Bunun iki nedeni var. İlki çok fazla heyecanlı olayın olmaması. Kitabın sonucunu merak ediyorsunuz ama baştaki sayfalar geçiş bölümleri gibi. Sadece kitabın sonunda büyük bir olay mevcut ama geri kalanında önemli bir şey olmuyor. Genelde üç kitaplık serilerde ikinci kitap böyle olurdu zaten o yüzden kafama takmamaya çalıştım ama birde yazım hataları sorunu mevcut. Kitabı , kitap fuarında bizzat yayınevinin standından aldım diye hatırlıyorum yani tamamen orijinal. Korsan kitap olsa bu kadar yazım hatası olmazdı herhalde. Kitabın son okumasını yapan kişi kim acaba - ya da son okuma yapıldı mı ? Mesela "ve" yerine "be" yazılmış bu da anlamda sıkıntı yaratıyor. Çoğu yerde durup acaba burada ne denilmek istendi diye düşündüm. Bu da kitabın kalitesinin düşürdü gözümde. 
    Bunun dışında kitapta herhangi bir sorun yoktu. Kitabın sonu güzeldi , şaşırttı. Sonunu okuyunca üçüncü kitapta elinizde olsun istiyorsunuz. 
    Seriye katılan yeni karakterleri de sevdim. Kurgunun akış yönü değişti çünkü. Özellikle Tamar ve kardeşi favorim oldu diyebilirim. Umarım serinin üçüncü kitabını da sağ salim bitirebilirler :D 

  Eğer yazım hatalarını görmezden gelip ilk sayfalara dayanabilirseniz kitabın hoşunuza gideceğini düşünüyorum. Özelikle son 100 sayfayı akıcı bir şekilde okursunuz. Seri hakkında genel fikrim değişmedi , hala herkese öneriyorum.



Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI