YORUM : Kaçınılmaz - Amy A.Bartol


   Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi... En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie'nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington'la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed'e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie'ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı…Reed'in sakladığı sır neydi? Evie'nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?
Orijinal Adı : Inescapable
Seri Sıralaması : Öngörü (The Premonition) Serisi #1
Goodreads Puanı : 4.06 (26,218 oylama)
Sayfa Sayısı : 432 sayfa
Yayınevi : Yabancı Yayınları
Etiket Fiyatı : 23 tl
***
   Evie Claremont , ailesi ile hiç tanışmamış , dayısı tarafından büyütülmüştür. Hayatı boyunca küçük bir kasabada yaşamıştır ama bu durum üniversiteyi kazanınca değişir. Akademik burs ile üniversiteye başlar. Her şey çok güzel ilerlerken daha ilk günden kabuslar görmeye başlar. Kabusları sürekli tekrar eder ve hiç değişmez. Bu sırada ikinci sınıfın popüler çocuklarından Reed nedensizce Evie'ye düşman kesilir. 
   Evie bir süre sonra kendisinde tuhaflıklar sezer. Kabuslarında gördüklerini gerçek hayatta da yaşamaya başlar. Her şey üstüne gelirken Reed ona üniversiteden ayrılması için baskı yapar.
  Bu kötü olayların arasında tek güzel şey Russell'dir. Russell , Reed'in aksine komik ve sıcakkanlı biridir. Evie yavaş yavaş ikisinden de hoşlanmaya başlar. Ancak onun hikayesi basit bir aşk üçgeninden daha fazlasıdır. 
  Kitap hakkında pek fazla olumlu düşüncem yok aslında. Hele o ilk 150 sayfa neydi öyle! 
  Öncelikle kitabın bir Alacakaranlık uyarlaması(fanfiction) olduğunu bilerek okuyun. Çünkü Alacakaranlık ile bayağı bir benzerliği var. Reed Edward , Russell ise Jacob. Keşke sadece Alacakaranlık ile benzerlik olsaydı...Çünkü kitabın başları Alacakaranlık&Hush Hush serisi&Düşüş serisi karması olmuş. Okurken bunu başka yerden hatırlıyorum diyorsunuz. 
  Kitabın başlarını bu kadar sıkıcı yapan bir diğer etken ise Evie ve Reed'in diyaloglarıydı. Evie sürekli kendisinin ne olduğunu merak ediyor , Reed ise öğrenmesen senin için daha iyi havalarında. Bir iki yerde geçse bu diyalog sorun etmezdim ama ilk 100 sayfa bununla geçiyor. Hayır , yazar bizi mi meraklandırmak istemiş acaba? Çünkü kapakta kocaman melek kanatları var. Evie'nin hangi fantastik yaratık olduğunu bulmak zor olmasa gerek -_-
  Kitabın ilk 150 sayfasını geçtikten sonra olaylar ve diyaloglar özgünlük kazanıyor. Sonu beni pek şaşırtmasa da güzeldi. Ayrıca Russell ve Evie arasındaki diyaloglar da bayağı komikti. Sanırım kitabın akıcı olmasını sağlayan tek karakter Russell idi. Reed çok soğuk bir karakter gibi geldi bana. Üstelik Evie'ye birden aşık olması da komikti. Ne ara gördün de sevdin diye sormak istiyorum kendisine.
  Seriye devam edeceğim yine de. Son 100 sayfası seriye devam etmemi sağladı. 

  Aşk üçgenlerini  , klişe durumları ve melekleri seviyorsanız Kaçınılmaz'a bir şans verebilirsiniz. Okuduğunuz ilk melek kitabı olursa büyük ihtimalle hoşunuza gider. Ama Hush Hush ve Düşüş serisinden sonra okursanız seriler arasındaki farkı çok kolay görürsünüz. 


Puanım : 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI