YORUM : Duman ve Kemiğin Kızı - Laini Taylor

Bir zamanlar şeytanın ininde, yerde tüylerle oynayan masum bir kızdı.O, artık masum değil...                                                           Zuzana defteri alırken, arkadaşları Pavel ve Dina, kızın omzunun üzerinden çizimlere bakmak için uzandı. Karou'nun çizim defteri okulda bir efsaneye dönüşmüştü ve elden ele dolaşan defterdeki yeni çizimler her gün hayranlıkla incelenirdi. Bu defter -hayatı boyunca çiziktirdiği doksan ikinci defter- lastik bantlarla sarılıydı ve Zuzana bunları koparırcasına çıkardığı anda defter açılıverdi. Defterin her bir sayfası tutkal ve boyayla öylesine şişmişti ki cildi her an dağılabilirdi. Defter bir yelpaze gibi açılırken Karou'nun özgün karakterleri sayfalar üzerinde harika ve fazlasıyla tuhaf çizgileriyle dalgalandı. Ama kimse bu karakterlerin gerçek olduğunu tahmin bile edemezdi.

Orjinal Adı : Daughter of Smoke&Bone 
Seri Sıralaması : Duman ve Kemiğin Kızı #1
Goodreads Puanı : 4.06 (134,535 oylama)
Sayfa Sayısı : 444 sayfa
Yayınevi : Artemis Yayınları
Etiket Fiyatı : 20 tl

***
  Karou , normal bir aileye sahip olmayan genç bir ressamdır. Yarı insan yarı hayvan ailesi ile Prag'da yaşarlar. Issa , Twiga ve Yasri ile birlikte bir nevi büyücü olan Brimstone'a yardım eder. Onu besleyip büyüten bu insanlar Kimera adı verilen mitolojik bir türden gelmektedir. Sürekli diş toplarlar ve büyü ile insanların dileklerini gerçekleştirirler. 

  Karou tamamen insan vücuduna sahip olmasına rağmen avuçlarında şeytanın gözü adı verilen hamsalar ve vücudunun farklı yerlerinde dövmeler vardır. Üstelik sorumsuz bir dileği yüzünden saçları mavi çıkmaktadır. 



   Kim olduğunu , nereden geldiğini merak eden Karou bu tarz sorulara cevap bulamaz. Brimstone onun sorularını görmezden gelmekte ve Karou'yu diş toplaması için zor görevler vermektedir. Bir görev sonucu meleklerin varlığını keşfeden Karou'nun hayatı tamamen değişir. Çünkü insanüstü güzelliği ile Akiva denen melek bir türlü aklından çıkmamaktadır. 

   Kitap hayatım boyunca okuduğum en iyi fantastik kitaplar arasına girdi! Yazarın hayal gücü o kadar geniş ve çeşitli ki! Kimeraları ilk kez bu kitapta okudum. Üstelik çok farklı bir melek anlayışı var. Meleklerin insanlardan farkı aşırı güzel olmaları ve kanatlarının olması. Diğer yönleri ile insanlara benziyorlar. 
   Diğer fantastik kitapların aksine olaylar Amerika'da değil Çek Cumhuriyeti'nde geçiyor. İsimleri bana anime karakterlerini hatırlatsa da -Akiva'ya Akira , Karou ya Kaoru demem gibi- yazar pek kullanılmayan isimler seçmiş. Sürekli karşıma çıkan isimler dışında bir şeyler görmek hoş. 
   Kitap hakkında bir diğer hoşuma giden yan ise Akiva-Karou ilişkisi. Uzun zamandır 'gerçek aşk' dediğimiz durumları karakterler arasında hissedemiyordum. Son zamanlarda okuduğum kitaplardaki aşklar hep yapmacık geliyordu. Yazar karakterler arasındaki ilişkiyi çok güzel anlatmış. İhanet , nefret , aşk gibi duyguların hepsini sanki karakterler değil siz hissediyorsunuz. 


   
    Bir diğer konu ise çeviri konusu. Okuduğum yorumlarda çevirinin beğenilmediğini gördüm. Beni pek rahatsız etmedi. Çeviri hataları varsa da kitabın akıcılığından fark etmemiş olabilirim :)


Puanım : 5/5


10 yorum:

  1. Ben demiştim. :D Çok sevindim ama beğendiğine. Bu kitap tüm o güzel yorumları ve 5 yıldızın hepsini hak ediyor. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hak ediyor! Ne bileyim mitolojik falan olunca ön yargı ile yaklaştım ama yazarın kalemine,kurgusuna hayran kaldım :)

      Sil
  2. Ya bir ben okumadım galiba şu kitabı :( Alışveriş zamanı da gelmişken bunu da listeye ekleyeyim bari :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia kesinlikle oku! Ben bile geç kaldığımı düşünüyorum :( Hush Hush serisinden sonra ilk defa melekli bir kitabı bu kadar seviyorum :D

      Sil
    2. Off ya, o kadar mı? Tamam o zaman, kesin alıyorum onu :D

      Sil
    3. Yey! ^_^ Yorumlarsan haber ver :D

      Sil
  3. Ya bende bu kitabı aldım koydum kitaplığa resmen örümcek ağlarıyla kaplandı üstü, bir arkadaşım o kadar da güzel değil falan deyince bende okuma listemin sonlarına doğru atmıştım, ama senin yorumdan sonra bir yukarılara tırmandı yine :D Süper bir yorum olmuş ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^ Ben de okumamak için ısrarcıydım çünkü kitabı hiç sevmeyenler de vardı. Onlara denk gelmiştim hem de mitoloji konulu kitaplardan sıkılmıştım ancak kitap kesinlikle en kısa sürede okunmayı hak ediyor :D

      Sil
  4. Yanarım yanarım şu kitabı okuyamamama yanarım! O kadar güzel yorumlar okudum ki elime aldığım zaman sanki ben beğenmeyecekmişim gibi hissediyorum. Sonra kitabın hayranları tarafından taşa tutulacakmışım gibi geliyor. :D Beklentim çok yüksek şu seriye karşı ya bakalım bir gün cesaret edip okuyabilecek miyim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentimi yüksek tutarsan kitabı beğenmezsin ki ama :( Bak sen başla yorumunu kötü yaparsan kitabın diğer hayranlarından korurum seni :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI