YORUM : Kalbin Ateşi - Rita Hunter

     İskoçya kırsalındaki küçük çiftliğinde koyun yetiştiren Davina Murray, sevdiği erkek tarafından masumiyeti çalınarak terk edilen kardeşinin hayatının en büyük hatasını yapmasının önüne geçememiştir. Ancak onun hayallerini çalan adamın hiçbir şey olmamış gibi pırıltılı yaşamını sürdürmesini kabul etmeyecektir.
    O halde...
   Sadakat, kararlılık ve öfkenin yol gösterdiği bir planın, tatlı dil, ölçülü bir hafifmeşreplik, çalışılmış bakışlar ve biraz da cesaretle süslendiğinde uygun dozda bir intikama dönüşmesinin önüne geçebilecek ne tür bir engel olabilir ki?
     Belki sadece korumacı bir kuzen...
     Abbey Kontu Stephan Ramsey kuzeninin hayatına aniden giren bu çarpıcı kadının bir şeylerin peşinde olduğunun farkındadır. Kalbinin tekrar kırılmasını istemediği kuzenini korumak için Davina Murray'nin cazibesine kalkan olarak kendi tecrübesini öne sürdüğünde ikisi arasında patlak veren savaş, kısa sürede kalplerini ateşe verecek bir serüvene dönüşecektir.
Orijinal Adı : Kalbin Ateşi
Seri Sıralaması : Ateş Serisi #3
Goodreads Puanı : 4.50 (42 oylama)
Yayınevi : Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı : 495 sayfa
Etiket Fiyatı : 25 tl 
Serinin ikinci kitabının yorumu için buraya tıklayın.

***
  Davina Murray'ın kız kardeşi Alina , Londra ziyareti sırasında genç bir İngiliz'e aşık olur. Bir süre birlikte olsalar da adam Alina'yı terk eder. Bu sırada Alina hamiledir. Terk edilmenin acısını unutamayan genç kız kendine hap hazırlar ve intihar etmeye kalkar. Başarısız bir intihar girişiminden sonra depresyona girer ve günahlarının affolunması için kendisini manastıra kapatır. 
  Tek akrabası olan kardeşinin günden güne eriyip solduğunu gören Davina ise bir plan yapar. İngiltere'ye gidecek , kardeşinin aşığını bulacak ve onu doğduğu güne pişman edecektir. Ancak planlarının önünde çok büyük bir engel vardır : Abbey Kontu Stephan Ramsey. 
  Stephan'ın kuzeni Thomas , aynı zamanda Alina'nın aşığıdır. Thomas , hayalperest ve şıpsevdi biridir. İlişkilerinde sorumluluk almayan bir yapısı vardır bu yüzden Stephan onun için ikinci bir baba gibidir. Birkaç gün öncesinde kuzeninin hayatına giren Davina Hopkins isimli kadın ise onun dikkatini çeker. Kadının bir şeyler sakladığına emindir. Bozuk aksanı , yarım yamalak geçmişi ve kadının suratındaki tiksinti dolu ifade onu kuşkulandırır. 
   Tam da Thomas nişan arifesindeyken hayatına fırtına gibi giren bu kadını uzak tutmak Stephan'ın görevidir. Stephan ve Davina arasındaki çekim ise kaçınılmaz olacaktır.



    Ateş serisinin son kitabını içimde bir hüzünle okudum. Hele sonu yok muydu! O sayfalarda resmen karakterlere el sallıyor gibi hissettim kendimi. Bitsin istemedim ama ne yazık ki her güzel seri gibi bu da bitti. 
    Kitap hakkında olumsuz bir düşüncem yok açıkcası. Kelime seçimi , cümlelerin anlaşılırlığı mükemmel! Yazarın üslubunu beğeniyordum zaten bu kitapla hayran kaldım. Uzun uzun cümleler var kitapta ama hepsi de akıcı ve anlaşılır. Çok az yazarın bunu başarabileceğini düşünüyorum.
    Değişik bir karakter seçimi vardı. Genelde tarihi aşk romanlarında İskoç erkek&İngiliz kadın görürüz çünkü İskoçlar kabadır , milliyetçidir , bol bol küfrederler. İngilizler ise kibarlıktan ödün vermemek için kolunu bile kesebilen yaratıklardır. Ama Kalbin Ateşi'nde bu durum tam tersiydi. Davina bol bol küfür ediyor ve İngilizleri aşağılıyordu. Stephan ona her 'küfretme' deyişinde ben kahkaha atıyordum. Diğer yazarlara tavsiyem; erkekleri değil kadınları İskoç yapmaları , o zaman çok daha eğlenceli oluyor :D 
   Stephan'la bir araya gelmeleri bayağı uzatılmış kitapta. O kısımları okurken 'hadi artık,evlenin' diye parçaladım kendimi. Neden bize işkençe etmeyi bu kadar seviyorsun Rita'cığım? İlk sayfadan evlendir , okurken rahat edelim :D 
    Kitaptaki diyaloglar zaten beni bitirdi! Stephan'ın o alttan alttan imaları karşısında gülmeden edemedim. Davina'nın İngilizleri her fırsatta kötülemesi de çok hoşuma gitti. Böyle inatçı , tehtid eden kadın karakterlere az rastlıyoruz kitaplarda.
    Tarihi aşk severlerin acilen okuması gereken bir seri! Hiç kaçırmayın derim. Serinin herhangi bir kitabından başlamayın ama ilk kitaptan -Aşkın Ateşinden- başlayın. Genelde tarihi aşk serilerinin herhangi bir kitabını okursanız anlarsınız ama Ateş serisinde karakterler birbirleri ile alakalı olduğu için serinin ortasından başlamak , sonra başa dönmek saçma oluyor.






Puanım : 5/5

3 yorum:

  1. Benim de ilk iki kitabı edinip okumaya başlamam lazım.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen başla ya :D İnsanın okudukça okuyası geliyor bu seriyi :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI