Yorum : Kaybolma Numarası - Mette Jakobsen

 Kimsenin bilmediği küçücük bir adada geçen gizemli ve masalsı bir hikâye...
 Neyi ve kimi sevdiğimiz sadece kalbimizde gizlidir. Kelimelerde -en güzellerinde bile- değil, kalbimizde. Göğsünü sıkıştıran, kemik kafesinden uçmak isteyen o kuştadır. Sahip olduğumuz tek şey budur, gerçek olan tek şey budur.
  Karla kaplı bir adanın hikâyesi bu. Haritalarda bulamayacağınız kadar küçük bir adanın…Minou’nun hikâyesi. Küçük bir kız Minou ama bütün filozoflar gibi yürüyüş yapmanın mutlak gerçeğe ulaşmakta önemli bir araç olduğunu düşünüyor. Bir gün kıyıya vurmuş bir oğlan cesedi buluyor Minou. Oğlanın dudakları tam bir sırrı söylemek üzereymiş gibi kıvrılmış. Erzak gemisi gelene kadar, üç gün evlerinde kalacak bu sessiz misafir. Minou’nun da büyük bir sırrı var. Tam bir yıl önce elinde siyah bir şemsiye ile yürüyüşe çıkan ve bir daha geri gelmeyen annesiyle ilgili. Adanın tüm sakinleri, babası, Rahip ve gerçek bir sihirbaz olan Kutucu, annesinin öldüğünü düşünüyorlar. Ama Minou annesinin ölmediğini biliyor...

Satın almak için : D&R  |  Idefix  |  Pandora  |  KitapYurdu

***


  Söze nasıl başlasam bilemiyorum. Çok büyük beklentilerle başladığım ancak sonu -kesinlikle- beni tatmin etmeyen bir kitaptı. Yazarın kalemini de beğendiğim söylenemez. Kitapta uzun cümleler yerine kısa ve öz cümleler kullanmış ancak yazar paragraflar arası geçişi sağlayamamış. Üstelik kitap içerindeki olaylar bir türlü çözüme kavuşmadı. [Spoiler içerir!] Kitapta bir savaştan söz ediliyor ama hangi savaş olduğu yazmıyor. Anlattığı zamanı kestiremiyorsunuz. Mantık hataları ise her yerde! Anladığım kadarıyla adada 4 kişi yaşıyorlar , suları ve elektrikleri var. Ancak dış dünyayla hiçbir şekilde iletişim kurmuyorlar.[Spoiler bitti!]
  Yazar kitabı olayları sona kavuşturma amacı gütmeden yazmış. O yüzden okumaya başladıysanız olayların sonunun gelmesini beklemeyin. 


  Goodreads puanı : 3.32
  
  Eğer felsefe ile ilgileniyorsanız hoşunuza giden bir kitap olabilir ama benim gibi felsefeyle uzaktan yakından alakanız yoksa benim gibi sıkıla sıkıla okursunuz. 








PUANIM : 2/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI