Yorum : Aşk Yağmurları - Harlequin (Stars of Romance)


KALBİNİN SESİNİ DİNLE - NORA ROBERTS
  Sydney Hayward, çok genç bir yaşta aile şirketinin başına geçtiğinde, ciddi sorumluluklar yüklenmişti. Geçmişinde yaşadığı başarısız bir evlilik ve hayal kırıklıkları nedeniyle, genç kadın, hiç tecrübesi olmadığı halde, bu yeni dünyaya dört elle sarılmıştı. Hayatında sadece iş olacak, duygusal karışıklıklardan uzak duracaktı. Kader karşısına Mikhail Stanislaski'yi çıkarmıştı. Bu son derece yakışıklı, çekici, dediğim dedik erkek, yetenekli bir sanatkârdı. Farklı yetişme tarzları ve davranış biçimleri olan bu iki muhteşem genç insanın, birbirlerine karşı hissettikleri büyük çekim ve aşka rağmen birleşmeleri mümkün olacak mıydı?


ST. PETERSBURGH GECELERİ - PENNY JORDAN
  Son derece yakışıklı ve güçlü, genç Rus iş adamı Kiryl Androvonov'un tek rakibi, kendisi gibi bir iş adamı olan, Rus milyarder Vasilii Demidov'du. Kiryl, Vasilii'yi yenmek ve asrın anlaşmasını kazanarak, iş imparatorluğunu büyütmek istiyordu. Vasilii'nin zayıf noktası, saf, masum, güzeller güzeli üvey kız kardeşi Alena'ydı. Kiryl amacına ulaşabilmek için Alena'yı baştan çıkaracak ve Vasilii'ye şantaj yapacaktı. Alena'ya ne olacaktı? Onun duygularının ve aşkının önemi var mıydı ?
Satın almak için tıklayın.

YORUMUM : Uzun zamandır Harlequin kitaplarından okumuyordum. Nora Roberts olduğunu görür görmez Aşk Yağmurları'nı aldım. İyi ki de almışım , okuduğum diğer Harlequin'lere oranla kat kat daha güzeldi :) 
  Harlequin kitapların çoğu ikili hikaye şeklinde çıkıyor. Birinin ardından diğerini okuyunca ise hemen ikisini karşılaştırmaya başlıyorum. Bu kitapta kesinlikle öyle bir durum olmadı. İkisinin de birbirinden güzel olduğunu söyleyebilirim :)

   İlk hikaye, büyükbabasından miras kalan şirketi başarıyla yönetmeye çalışan Sydney ve sıcak bir aile ortamında büyümüş , yetenekli sanatkar Mikhail arasında geçiyor. Sydney , Mikhail'in kaldığı sitenin sahibi ancak şirket burası için fazla bir miktar para harcamıyor. Merdivenler yıkık dökük , asansör çalışmıyor ve sitenin güvenlik görevlisi bile yok! Site sakinleri şikayette bulunmalarına rağmen şirket hiçbir girişimde bulunmuyor. En sonunda Mikhail bu vurdumduymazlığa daha fazla dayanamıyor ve şirketin sahibiyle görüşmeye geliyor. Karşısında bulmayı beklediği ise kesinlikle Sydney gibi soğuk bakışlı bir afet değil. Acaba Mikhail sitenin düşman olduğu bu çekici kadına karşı koyup kalbine söz dinletebilecek mi ? Cevap ...

   KESİNLİKLE HAYIR! :) Mikhail ile Sydney'nin aşklarını yazar o kadar sıcak bir dille anlatmış ki! Kitapta sadece aşk da yok! Şirketteki entrikalar , Mikhail'in aile bağları ve Sydney'in harabe gibi gelip geçmiş çocukluğu da anlatılıyor. Böyle bir konu üzerinde bağlı kalmayan kitapları seviyorsanız bu kitap tam size göre :)

ALINTILAR : 
 "İyi yapabiliyor musun?" diye sordu hemen arkasından. 
 "Neyi yapabiliyor muyum?" 
 "Öpüşebiliyor musun?" 
 Sydney kaşlarını kaldırdı. Buz gibi bakan gözlerinin üzerinde mağrur kemerler oluşmuştu. 
 "Bunu öğrendiğin gün kendinle gurur duyabilirsin."
                                                                                  

  Mikhail saçlarından sular damlayarak doğruldu. Başına bağladığı bandananın kenarlarından saçlar çıkıyordu. Saçlarını geriye itti , etrafa sular sıçradı. Sonra omuzlarını silkip başparmağını kemerinin atkısına taktı. Islaktı , terliydi ve yarı çıplaktı. Sydney ağzı açık , dili dışarıda durmamak için zorlanıyordu. 
                                                                                   

 "Küçük dünya!" dedi Yuri. "Sydney , Mikhail'in oturduğu binanın sahibi. Sydney ona yüz verinceye kadar Mikhail somurtup durdu." 
  "Ben somurtmam." Mikhail hafifçe homurdanarak babasının bardağını aldı ve içinde kalan votkayı tepesine dikti. "Ben ikna ederim. Şimdi benim için deli oluyor."
  "Geri durun , millet!" diye Rachel araya girdi. "Gene egosu şişiyor."


                                                                

St. Petersburg Geceleri

  Kiryl Androvonov'un çocukluğundan beri istediği tek şey babasından intikam almaktır. Küçükken onu evden atan babası kadar zengin olmasına ise sadece bir ihale kalmıştır. Rakibi ise kendisinden çok daha dişlidir. İhale almak için her türlü yola başvurmaya kararlı Kiryl , rakibi Vasilii'nin güzeller güzeli kız kardeşi Alena'yı baştan çıkartır. Böylece şantaj planları tıkır tıkır işlemeye başlar. Ancak kalbi yaptığı planlar kadar kusursuz değildir. 
    
  Penny Jordan harika yazarlardan biri , bu kitabının da diğerleri kadar harika olduğunu söyleyebilirim. Kurgu yönünden ortalamada kalan bir kitap olsa bile çoğu yerde Kiryl ' nin ağzından anlatılması çok hoştu. ( _ )






PUANIM : 4/5  (İkisine de)


                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI