YORUM : Gece Yolu - Kristin Hannah

  On sekiz yıldır çocuklarının ihtiyaçlarını her şeyden üstün tutan Jude Farraday'in ikizleri Mia ile Zach zeki ve mutlu birer gençtir. Defalarca evlatlık verilen ve karanlık bir geçmişe sahip olan Lexi kısa sürede Mia'nın en yakın arkadaşı ve bu birbirine bağlı ailenin de bir parçası olur. 

  Jude çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi ve tehlikelerden uzak olmaları için her şeyi yapmıştır. Ancak lisedeki son yılları hepsini büyük bir sınavdan geçirir ve sıcak bir yaz gecesi, verilen yanlış bir kararla hepsinin hayatları altüst olur. Farraday ailesi göz açıp kapayıncaya kadar paramparça olacak, Lexi her şeyini kaybedecektir. Sonraki yıllarda, hepsi o gecenin doğurduğu sonuçlarla yüzleşir ve unutmaya çalışır. Ya da affetme cesaretini kendinde bulmaya...(Tanıtım Bülteninden)






***

  Harika bir kitabı daha bitirdim. Nasıl başladım , ne ara sonuna geldim de bitirdim anlamadım. Yazarımızın diğer kitaplarını da en kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum. 

    Kısaca konudan bahsedecek olursak ; Jude Farraday ikizlerine aşırı derecede düşkün helipkopter bir annedir. Kendi annesinden sevgi göremediği için tüm ilgi ve alakasını çocuklarına ve biricik eşi Miles'a kitap boyunca sevdiğim , değişmeyen karakterlerden biri yönlendirmiştir. Gül gibi geçinip giderlerken Mia kendine yeni bir arkadaş edinir : Lexi. Lexi , uyuşturucu bağımlısı bir annenin kızıdır. Babasını hiç tanımamış ve yıllar boyunca koruyucu ailelerinin yanında yaşamıştır. Farradaylar Lexi'yi aileden biri gibi kabul ederler çünkü utangaç kızları Mia'yı kabuğundan çıkaran odur. Ancak tam mezun oldukları yıl kötü bir olay Farraday ailesini yıkar. O olaydan sonra Lexi ise hiç istemediği birine dönüşür , annesine. 
[Aşırı SPOİLER İçerir!]
  Mezuniyet gecesi Mia'nin abisi Zach araba kullanacaktır. Ancak ikizler içkili oldukları için arabayı kullanmak Lexi'ye düşer. Tabi ki araba kaza yapar ve emniyet kemerini takmadığı için Mia hayatını kaybeder. Zach'in yüzü yanmış , Lexi'ye ise hiçbir olmamıştır. İşte o andan itibaren bizim hoşgörülü annemiz Jude tam bir cadıya dönüşür! Mia'nın ölümünden tamamen Lexi'yi suçlu tutar ve kıza dava açar. İkinci kıza kadar çok sevdiği Lexi artık onun kızının katilidir. Peh! Sanki Mia'da , Zach'de ve kendisinde hiç suç yokmuş gibi! 
[SPOİLER Bitti!]

  O gece yaşanan kötü olaydan sonra Jude bunalıma girer. Ailesini ihmal etmeye başlar. Depresyondan çıkmak için gitmediği doktor kalmaz ancak hiçbiri işe yaramaz. Peki bir gün Lexi kapısını çaldığı zaman kendinde affetme gücünü bulabilecek midir?

   Bu aralar çok ağlıyorum ve tüm suçlu da Kristin Hannah! Bu kitap Kış Bahçesi'nden çok daha fazla üzücü olaylar içeriyordu bence. Yazarımız sevdiğimiz insanların bir olayla ne kadar değişebileceğini de çok güzel bir dille anlatmış. Ancak kitabın sonunu pek sevmedim. Tüm olaylar son 20-25 sayfada çözümleniyor. Yani kitap boyunca sonucunu merak ettiğiniz olaylar için yazar çok bekletiyor sonra da hemen sonunu bağlıyor. Sanki 'Şu olaylarının sonuna da hemen bağlayayım , uykum geldi,' der gibiydi :) 


 Yüreğiniz Now is Good , Yeşil Yol gibi filmlere dayanıyorsa bu kitabı da bir çırpıda okursunuz :)


VERDİĞİM PUAN : 4/5 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI