Yorum : Su (Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları) - Buket Uzuner



Türü : Doğaüstü , Polisiye 
Sayfa sayısı : 329
Satın alabileceğiniz yerler : D&R | Pandora | Idefix | MaxKitap | Kitapyurdu



Yorumum : 

 Herkese merhaba! Bir yeni kitap yorumuyla daha karşınızdayım. Bu sefer ki kitabımız Buket Uzuner'e ait Su kitabı. Devam kitapları daha çıkmadı ama en kısa zamanda çıkar umarım.
  Okuduğum Türk yazarların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Çünkü
fantastik kitaplar okumayı tercih ediyorum ve neden bilmiyorum bizim yazarlarımızın yazdığı fantastik kitapları okurken bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. Tabi diğer türleri yazma yetenekleri de yabancı yazarlara göre daha iyi bence , özellikle dram kitapları :) 
   Bu yüzden elime bu kitabı aldığım zaman kafamda çoktan bir duvar oluşmuştu. Yine sıkıntıyla okuyacağım bir kitap diye düşünmüştüm , çok geçmeden haksız olduğumu fark ettim. Çünkü kitap Şamanlığı ve Eski Türkleri o kadar akıcı bir dille dile getirmiş ki kitabı okurken zaman su gibi akıp geçti :)
  Fantastik kısmı beni hayal kırıklığına uğratmadı , bilmiyorum belki de benim beklentilerim çok düşüktü. Ancak hiçbir mantık hatası ve uyuşmamazlık yoktu. Kafama takılan sorular da olmadan kitabı bitirdim :)
  Kitap kayıp gazeteci Defne Kaman'ın ailesinin, Komiser Ali Haydar Ümit Kaman'a kayıp ihbarı vermesi ile başlıyor. Defne'nin anneannesi tuhaf olsa ve Defne'nin vapura bindikten sonra inmemesi ilgi çekici olsa bile Komiser Ali bunu kafasına takmıyor çünkü çok yakın bir zamanda yıllık izne çıkacak. Dere kenarında , çimenliklerin üzerinden uzanmasını hayal ediyor ancak işler istediği gibi gitmiyor. Defne Kaman, Komiser'e ıslak kıyafetlerle görünüp tuhaf şifrelerin yazılı olduğu kağıtlar veriyor. Komiser ise istemeden de olsa kendini bu işin içinde buluyor. 
  Olaylar bu şekilde gelişiyor , sonu ise merak uyandırıcı bir şekilde bitiyor :)
  Şunu da eklemeden geçemeyeceğim , kitabı tam bir polisiye roman olarak elinize almayın! Ya da tam bir fantastik kitap da değil. Yazar birçok konuyu harmanlamış ve sadece biri ön plana çıkmıyor :)

Alıntılar : 

 " Çıkarsız paylaşılan saf mutluluk o kadar eşsiz ve nadir bir güzelliktir ki , onun bu yüzden dünyada daima en çok kıskanılan ve satın alınamayacak tek mutluluk olduğu söylenir. "


" Hepsine inandılar ve mantıklı buldular da ne bir yunusun bir insanı koruyacağına , ne de bir insanın ölümden kurtulmak için yunusa dönüşebileceğine inandılar.Kendilerinden boşanmak isteyen karılarını günde beşer beşer bıçaklayıp doğrayan kocalarla , ölmemek için devlete yalvardığı halde korunmayan , göz göre göre ölen kadınların olabilirliğine inandılar. Erkeklere , kendilerini dünyanın hakimi zannetmelerine yol açan resmi eğitime ve külüre , onların işsiz ve yoksul kalınca kendilerini iktidarsız hissederek , biraz da mecburen karı ve kızlarına işkence ettiklerine , daha ilginci , bunun tabiat kanunu olduğuna bile ikna oldular ama bir yunusun insana iyilik yapacağına hayatta inanmadılar."

Verdiğim Puan : 5/5








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI