KVBT 14. Tur 3.Gün : Lanetli | Yorum

    Dünyada sadece insanlar yok. En azından, Ivy'nin yaşadığı New Orleans'ta durum böyle. Faeler, insanları onlardan koruyan Düzen'le sürekli savaş halinde. New Orleans'ın çılgın gece hayatını yaşayanlar ise bu savaştan habersiz.Ivy öz anne-babasını hatırlamıyor, üvey anne-babasıyla erkek arkadaşını korkunç bir olayda kaybetti. Artık tek varlığı, Düzen'le birlikte Faelere karşı yürüttüğü amansız savaşı. Ivy çok yakında bazı sürprizlerle karşılaşacak. Ve bu sürprizden hiç de hoşlanmayacak.
Orijinal Adı : Wicked
Seri Sıralaması : Lanetli (A Wicked Saga) Serisi #1
Goodreads Puanı : 4.13 (8,498 oylama)
Sayfa Sayısı : 441 sayfa 
Yayınevi : DEX Yayınları
Etiket Fiyatı : 25 tl 

***
 Ivy , gündüz normal bir sosyoloji öğrencisi iken gece insanlar arasındaki yaratıkları avlayan bir dövüşçüdür. Bu yaratıklar Ötedünya denilen bir yerden gelmişlerdir ve insanların enerjilerini emerek beslenirler. Enerjisi emilen insanların çoğu ölür. Yaratıkların sayısı az olmasına rağmen büyü güçleri fazladır.Normalde beyaza yakın mavi gözleri , parıldayan tenleri vardır ama büyü gücü ile gerçek yüzlerini insanlardan saklarlar.
  Bu yaratıklara -Faelere- birinin dur demesi gerekmektedir. Bu yüzden Faelerin gücünden etkilenmeyen insanlar gizli bir örgüt kurarlar : Düzen. Ivy de Düzen üyelerinden biridir.
   Her şey normal giderken Ivy'nin karşısına daha önce hiç görmediği bir Fae çıkar. Ivy bu Fae'yi , diğerleri gibi demir kazıkla öldüremez. Üstelik adamın ten rengi bronz değil , gümüştür. Ivy yaratığın elinden zar zor kurtulur ve bu durumu Düzen'deki ajanlara bildirir. Ancak arkadaşları onun kafayı yediğini düşünür çünkü kimse daha önce böyle bir Fae ile karşılaşmamıştır.
  Düzen'e yeni katılan Ren isimli ajan ise Ivy'in sorumluluğu altındadır. Ivy , başındaki dertler yetmezmiş gibi bir de Ren'e etrafı tanıtmak zorundadır. Üstelik içlerinde bir hain vardır ve birinci dereceden şüpheli ise Ivy'dir. 



 Kitap tek kelimeyle mükemmeldi! Şu ana kadar Jennifer'ı okumayan varsa hemen başlasın derim. Yazarın özgün bir kalemi var bu da fantastik edebiyat içerisinde kendini belli ediyor. Yazar en klişe kurguyu bile mükemmel bir seriye dönüştürebilir ki Lanetli'nin kurgusu öyle basit bir kurgu da değil. 
  Her serinin ilk kitabında olduğu Lanetli de yavaş tempoyla başlıyor. İlk 100 sayfada yazar okurlarına karakterleri tanıtıyor. Faelerin nasıl yaratıklar olduklarından bahsediyor ve biraz da geçmişe gidiyor. İlk sayfalarda aksiyon ön planda değil ama ilerledikçe yeni yeni olaylar oluyor ve siz meraktan çatlıyorsunuz. 
   Kitabın başında yazar Ivy'nin geçmişte çok çok kötü bir şey yaptığından bahsediyor ama kitabın sonuna kadar ne yaptığını öğrenemiyorsunuz. Üstelik 'yeni ajan' Ren'in de karanlık bir geçmişi var ama yazar kitabın ortalarına kadar Ren'in nasıl biri olduğunu anlatmıyor. Kitabı okurken bu bilinmezlikler kafanızın bir kenarında dönüp duruyor anlayacağınız. Bu yüzden Lanetli'yi sabırla okursanız sonunun sizi şaşırtacağından eminim. Ben kitabın sonunu biraz biraz tahmin etmiştim. Düzen'deki hainin kim olduğunu doğru tahmin etmişim. Yine de kitabın sonunda hiç tahmin edemediğim olaylar meydana geldi.  
   Ivy sert , hazır cevap ve korkusuz bir kadın karakterdi. Her olayda sevdiği adamın arkasına saklanmayan kadın karakterlere bayılıyorum! Ivy de onlardan biri. Bana bazı hareketleri ile Charley Davidson'u anımsattı. Onun kadar sert değildi ama onun kadar sivri dilliydi. 
   Ren ise tam bir muamma. Başlangıçta sevmemiştim , çok soğuk bir karakterdi. Kitapta olaylar ilerledikçe ısındım diyebilirim. Sanırım böyle dişli kadın karakterlere daha sert erkekleri yakıştırıyorum. Ren , Ivy'nin yanında naif kaldı diyebilirim. Ivy , Ren'e göre daha kötü olaylar yaşamış ama Ren daha depresifti. 
   Kitabın kurgusunu, yazarın üslubunu ve karakterleri sevdim. Çevirisi de akıcıydı. Birkaç yerde tekerleme gibi bir şey vardı sanırım. Çevirmen güzel bir şekilde çevirmiş o kısımları ki kafiyeli kısımları çevirmek bayağı zordur. 
   Kitabın ortalarında yazım hataları vardı. 'Doğru' yerine 'doru' yazılmış mesela. Belki ikinci baskı olursa yayınevi düzeltir. Okurken yazım hatalarına dikkat eden varsa önereyim.
   Şu uyarıyı yapmadan da geçmek istemiyorum. Kitap DexPlus'tan çıktı. Oradaki "plus" bize kitabın erotik olduğunu anlatıyor :D DexPlus'tan daha önce çıkan Dublin Caddesi,Acıtan Güzellik vs kadar ağır erotik sahneler yoktu. Toplasan 20 sayfa falan erotik sahne var zaten yine de rahatsız olurum derseniz almadan önce iki defa düşünün. 
   Ben kitaba bayıldım! İkinci kitabı olsa bir saniye bile tereddüt etmez okurdum. Maalesef , ikinci kitap Torn çıkana kadar bir süre beklemeliyim. Gerçi daha yurtdışında çıkış tarihi bile belli değil.

   Fantastik romance okurlarının seveceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.Bol bol aksiyon var.  Jennifer'ın hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadığı bir kitap Lanetli. 441 sayfa su gibi akıp gidiyor :)

2 yorum:

  1. Sayfa sayısı nasıl 441 oluyor? 208 sayfa değil mi kitap?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır , 208 değil. Alışveriş siteleri orijinal kitabın sayfa sayısını yazmış sanırsam. Dex'ten çıkan baskı 441 sayfa :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI