YORUM : Scarlet - Marissa Meyer

    Dünya Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayken, Külkedisi İle Kırmızı Başlıklı Kız'ın Yolları Kesişecek…
Mekanik ustası sayborg Cinder hapishaneden kaçma planları yapıyor ancak bunu başarabilse bile dış dünyanın tehlikelerine karşı kendini nasıl koruyacak?
    Dünya'nın diğer ucunda, Scarlet Benoit'nın büyükannesi günlerdir kayıp. Scarlet büyükannesini bulmasına yardımcı olabilecek bir sokak savaşçısı olan Wolf'la tanıştığında, başta bu yabancıya güvenmekte tereddüt ediyor. Ne de olsa sokaklar 'kurt'larla dolu! Yolları kesişen Scarlet, Wolf ve Cinder birlikte esrarengiz bir maceraya atılırken onları bekleyen yeni bir gizemden habersizler. Şimdi üç masal kahramanı da Ay Ülkesi kraliçesinin hep bir adım önünde olmak zorunda. Çünkü kötü kalpli kraliçe, yakışıklı prensi kendi kralı ve esiri yapmak için elinden geleni ardına koymayacak.


Orijinal Adı : Scarlet 
Seri Sıralaması : Bir Ay Günlüğü Serisi (Lunar Chronicles) #2
Goodreads Puanı : 4.31 (101,980 oylama)
Sayfa Sayısı : 272 sayfa 
Yayınevi : Artemis Yayınları 
Etiket Fiyatı : 24 tl 
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.



***
   (Aşağıdaki yazı serinin ilk kitabını -Cinder- okumayanlar için spoiler içerir!)

   Cinder , tüm dünyaya Aycı olduğunu ilan ettikten sonra Kraliçe Levana tarafından hapse atılır. Kraliçe , Cinder'ın gerçekte kim olduğunu bilmektedir ve en kısa zamanda kendisi için tehdit oluşturan bu küçük sayborgu yok etmek istemektedir. Ancak Doğu Ulusları'ndaki sistem Cinder'ı bir süre daha hapiste tutar. Bu süreyi etkili bir şekilde kullanıp kaçmayı başarabilecek midir?

   Öte yandan , Doğu Uluslarına çok çok uzak bir yerde Scarlet Benoit'in büyük annesi 1 haftadır kayıptır. Fransız Polis Teşkilatı , yaşlı kadının deli olduğuna kanaat getirir ve davayı kapatır. Eli kolu bağlı kalan Scarlet , ne yapacağını bilemez. Büyük annesinden başka sevdiği kimse yoktur bu dünyada. 
Scarlet ve Wolf 

   Scarlet çaresizliğe kapıldığı anda geçimini sokaklarda dövüşerek kazanan biri ile tanışır. Wolf ; geçmişi karanlık , tehlikeli ve güçlü biridir. Scarlet'a büyük annesini birlikte bulmayı teklif eder. Böylece ikili Fransa'nın bir ucundan diğer ucuna yaşlı kadını bulmak için seyahat ederler. 
   Ancak Scarlet , büyük annesi hakkında çok az şey bilmektedir. Yolculuk sırasında öğrendikleri onun geçmişini sorgulamasına neden olur. Büyük babası hakkında öğrendikleri ile Scarlet'in kim olduğundan bile şüphe duymasına neden olur. 

  
  Herkese merhaba! Daha önce facebook sayfasında Scarlet'i ne kadar çok beğendiğimi söylemiştim. Bir de buradan yazayım :) 

   Öncelikle Scarlet'ın eksik bir yanı olduğunu düşünmüyorum. İlk kitapla kıyaslarsak çok daha iyi bir olay akışı vardı. Marissa , bir yandan Cinder'ı bir yandan Scarlet'ı anlatıyor ama siz iki tarafında başına gelenleri merak ediyorsunuz. Akıcıydı. İlk kitapta yazar, oluşturduğu dünyayı tanıtırken olaylar sekteye uğramıştı ama Scarlet'ta öyle bir sorun yoktu. 

    
   Cinder yorumunu yazarken bir de karakterleri ne kadar sevmediğimi anlatmıştım. Çünkü hem Cinder hem de Kai çocuksu geldi bana. Onları ne kadar sevmediysem Scarlet&Wolf çiftini o kadar sevdim sanırım :) Wolf , ağırbaşlı ve utangaç gözükmesine rağmen sinirlendiği zaman içindeki kurt ortaya çıkıyordu. Scarlet ise Cinder'dan çok daha cesur ve akıllı biriydi.       Cinder'ı beğenenleri Scarlet'ı da beğeneceklerine eminim...



Puanım :  5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI