Yorum : Hayaletin Çırağı - Joseph Delaney



Hayaletler, cadılar, hortlaklar ve karanlık… Bir solukta okuyacağınız, Hampshire Book Award ödülünü alan Wardstone Günlükleri serisinin ilk kitabı Hayaletin Çırağı, sinemalarda izleyicilerin tüylerini diken diken etmeye hazırlanıyor… Bu kitabı okurken sayfaları ne kadar hızlı çevirdiğinize siz de şaşıracaksınız.                 “Tüyler ürpertici varlıklarla yakınlaşmayı seven okurların arayışları sona erdi.” -Kirkus Reviews   'Hem çocuklar hem yetişkinler için sürükleyici… çok güzel yazılmış.' The Good Book Guide





Yayınevi : Tudem Yayınları
Goodreads Puanı : 3.98
Seri Adı : Wardstone Günlükleri #1
Sayfa Sayısı : 231
***

   Tom yedinci oğlun yedinci oğludur. Kendisininden önceki 6 abisine babası kolayca iş bulmuştur ancak Tom farklıdır. Çünkü yedinci oğlun yedinci oğlu olmak 'görülemeyen' bazı varlıkları görmek demektir. Bu yüzden Tom , Hayaletin yanına çırak olarak verilir. 

    Hayaletin yanında çalışmak yorucu ve korkutucu bir iş. Cadılar , hortlaklar , öcüler , iblisler , ruhlar ve daha niceleri ile savaşmak demek.  13 yaşındaki kahramanımız Tom bu işe uygun olmadığını düşünür. Ailesinin baskısı ile mecburen yaptığı bu işte kısa zamanda en iyi çıraklardan biri olur. 

   Öncelikle şunu söylemeliyim yazar harika bir dünya oluşturmuş. Günümüz vampir/melek aşk romanlarının aksine buradaki karanlık yaratıklar gerçekten korkutucu. Karakterin yaşının küçük olması beni birazcık rahatsız etti. Onun dışında harika bir kitaptı! 
   Dövüş sahneleri bana Claymore animesini hatırlattı. Hatta kitabın çoğu bölümü Claymore'u hatırlattı desem daha doğru olur. 



not : Hayalet gerçekten hayalet değil. Hayalet diye bildiğimiz eskiden rahip olan Gregory adında bir insan. Mesleğin adı hayalet olduğu için adama da Hayalet diyorlar :D 


Puanım : 5/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI