YORUM : Tess'in Gözyaşları - Pepper Winters

Muhteşem bir hayatım vardı. Âşıktım, mutluydum ve istediğim her şeye sahiptim. Sonra bir gün, her şey değişti. Bir adama satıldım!
Sevgilisi Brax Cliffingstone, yıldönümlerini kutlamak için Tess Snow'u Meksika'ya götürene kadar ikisinin de geleceğe dair umutları vardı. Altın rengi kumsalların, denizin ve güneşin tadını çıkaracak, birbirlerine yeniden âşık olacaklardı. Ancak gördükleri güzel rüyanın kâbusa dönmesi uzun sürmedi.
Dünyanın gölgelerinden habersiz Tess, kaçırılmış, hırpalanmış ve satılmıştı. Yeniden aydınlığa kavuşmanın bedeli ise Şeytan'la yapacağı anlaşmada, yalnızca bedenini değil ruhunu da ortaya koyması demekti.
Zindanımın derinliklerinde yankılanan bir fısıltı, "Gözlerindeki karanlığı görüyorum," diyordu. "O karanlık beni besliyor, o karanlık beni çağırıyor."
Ve karanlığın tadı kanıma karıştı. Acı, artık kalbimin en tanıdık yolcusuydu.
Orijinal Adı : Tears of Tess
Goodreads Puanı : 4.13 (19,005 oylama)
Seri Sıralaması : Karanlık Serisi (Monsters in the Dark) #1
Sayfa Sayısı : 496 sayfa
Yayınevi : Arkadya Bitter
Etiket Fiyatı : 20 tl

***
   Tess Snow  kendisini deli gibi seven bir adama sahiptir. Küçükken ailesinden yeterince sevgi görememiş olmasına karşın sevgi doludur. Yine de hayatında ufak tefek sorunlar vardır.Sevgilisi Brax ise onu mutlu etmek için sürpriz tatil ayarlar. Meksika'ya küçük bir kaçamak yapacaklardır.  
   Her şey mükemmel gitmektedir. Tess ve Brax güzel bir otele yerleşirler ve etrafı gezmeye başlarlar. Soğuk bir şeyler içmek için ufak bir kafede mola verirler. Bu kafe , Tess'in hayatını sonsuza dek değiştirecektir. 

     Tess, kafedeki kötü niyetli adamlar tarafından kaçırılır. Tacize uğrar , dövülür , harekete uğrar ve hayvanlardan bile daha kötü muamele görür. Üstelik kaçırılan sadece o değildir. Bir sürü turist kadın da Meksika'daki bu çete tarafından kaçırılmıştır. 
    Birkaç hafta sonra Tess hiç tanımadığı bir adama satılır. Fransa'nın tenha bir kasabasında saray gibi malikaneye getirilir. Satıldığı adam hakkında ismi dışında bilgisi yoktur. Adam hakkında bir şeyler öğrenmek gibi bir amacı da yoktur zaten. Sadece bu "Maitre Q(Efendi Q)" denen adamdan bir an önce kaçmayı planlamaktadır. 
not : Kitap dark romance dir. İçerisinde şiddet , tecavüz , cinsellik ve yasa dışı işler bulunur. 18 yaşının altındaki kimselerin okumaması önerilir. 


   Kitap hakkında ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum. Başlarda hoşuma gitmese de sonlara doğru "Biri bana ikinci kitabı versin!" havalarındaydım. Kitabın başını beğenmeme nedenim Q'nün bir türlü kitaba dahil olmamasıydı. İlk 100 sayfa sadece Tess&Brax odaklıydı. Başlarda sıkılsanız bile kitaba devam etmenizi öneririm. Her şey Q'nün kitaba dahil olmasıyla hızlanıyor çünkü. 
   Kitabın içerinde bir sürü sır var. Aklınızda soru işaretleri ile okuyorsunuz. En büyük sır ise Q'nün gerçekte kim olduğu. Sayfalar aktıkça sizin de aklınızdaki soru işaretleri siliniyor. Tabi ki hepsine cevap bulamıyorsunuz. Yazar bazı olayları ikinci kitapta açıklayacak sanırım. 
   Tess'e bayıldım! Bana göre yazar muhteşem bir kadın karakter oluşturmuş. Aşırı dengesiz ve şiddet yanlısı. Tabi ilk 100 sayfada Tess'in bu yanını göremiyoruz. Bence Brax onun karanlık yanını baskılıyordu. Efendi Q'nün yanına geldiğinde ise bu yanını daha fazla saklayamadı. Çünkü Q da en az Tess kadar sorunlu biri. 
    Q'ye karşı başlarda nötrdüm. Kitabın sonlarına doğru ise onun iyi-kötü tüm yanlarını görmeye başladım ve yavaş yavaş sevdim. Yine de kitaptaki favori karakterim Tess :)
    Kitaptaki cinsel sahnelere ağır demişlerdi ama ben okurken rahatsız olmadım. Çoğu dark romance bu şekilde sahnelere sahip. Daha önce dark romance okumadıysanız size ağır gelebilir gerçi. 
    Orijinal kapak hafif hafif belli oluyor baskıda ama ben tamamen orijinal kapağın kullanmasını isterdim. Gerçi Arkadya Bitter ilk çıktığı zaman böyle sade kapaklar yayınlayacaklarını söylemişlerdi. Çizgilerinden şaşmamaları da iyi. 

   Kısacası kitap -kendi türünde- mükemmel! İçerisinde aksiyon , entrika , psikolojisi bozuk karakterler yani ne ararsanız var. Dark romance okumak isteyenlere öneririm. Ama daha önce böyle bir kitap okumamış olanlar uzak dursa iyi olur :)



PUANIM : 4/5

4 yorum:

  1. Çok etkili bir konusu varmış. Merak uyandırdı bende şimdi.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer dark romance/BDSM seviyorsanız tavsiye ederim :)

      Sil
  2. O zaman listeye alalım... :)

    Ve Merhaba... Ben yeni keşfettim burayı... Artık gelirim... :)

    Bu arada, benim de ilk kitabım Ters Düz geçenlerde çıktı! :) Okursanız yorumlarınızı beklerim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Ofluoğlu sizsiniz sanırım? Yeni kitabınız hayırlı olsun :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI