YORUM : Kız Kardeşler Arasında - Kristin Hannah

   Sevgi adına yapılan hatalar...
   Yeni bir başlangıç yapabilme umudu...
   Ve sadece iki kız kardeşin arasında kalacak anılar...
 Meghann Dontess yıllar önce kimsenin cesaret edemeyeceği bir tercih yaparak tüm hayatını sil baştan kurmaya karar verir ve başarılı bir kariyere sahip olabilmek için ağır bedeller ödemek zorunda kalır: Kız kardeşini terk etmek. Başarılı ama yalnız bir kadın olan Meghann'ın yıllar sonra tekrar bir araya geldiği kız kardeşi Claire şimdi bir dönemecin eşiğindedir ve hayatında ilk kez âşık olup kısa süre içinde evlenmeye karar vermiştir.
 Meghann kız kardeşini hata yapmaması için evlenmekten vazgeçirmeye çalışırken kader onları tahmin bile edemeyecekleri kötü bir sürprizle karşı karşıya bırakır. Ancak zorlukların üstesinden gelmek için gösterdikleri çaba onları yakınlaştıracak ve birbirlerini anlamaları için bir fırsat sunacaktır…
 Kız Kardeşler Arasında acı veren pişmanlıkları, kalbin küçük bir köşesinde saklanan güzel hatıraları ve ne olursa olsun yitirilmeyen tekrar sevebilme umudunu anlatıyor...

Orjinal Adı : Between Sisters 
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil.
Goodreads Puanı : 4.00 (23,294 oylama)
Sayfa Sayısı : 480 sayfa
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Etiket Fiyatı :  28 tl 


***
    Meghann ve Claire birbirinin en yakın arkadaşı olan iki kız kardeştir. Çocuklukları boyunca birbirlerine sahip çıkmışlardır. Babasız büyüyen bu iki kız , anneleri yüzünden zor zamanlar geçirmişlerdir. Çünkü sorumsuz , alkolik ve seks düşkünü bir anneye sahiptirler. 

    Ancak bir nedenden ötürü büyük kardeş -Meghann- kardeşini terk eder. Yıllar yılları kovalar , arada bir konuşsalar bile aralarındaki tüm sevgi kaybolmuştur. Kız kardeşler tamamen farklı yaşamlara , düşüncelere sahiptirler ve Claire kendisini terk ettiği için ablası Meghann'ı suçlamaktadır. 

   Meghann , başarılı bir boşanma avukatı olmuştur. Zengin ve saygın biri haline gelmesine rağmen geçmişi onu rahat bırakmamaktadır. Geceleri rahat uyuyamamaktadır. Kardeşi Claire'yı terk ettiği için vicdan azabı duyar yine de inatçı yapısı onun özür dilemesinin engellemektedir. Bir gün kardeşi onu arayıp evleneceğini söylediğinde ise şok olur. Şimdi Meghann'ın tek isteği kardeşini bu deli saçması fikirden vazgeçirmektir. 



  Kitap güzeldi ama Kristin Hannah'ın en iyi kitabı mıydı ? Değildi. Gece Yolu'nu çok daha fazla beğenmiştim. Kurguyu sevmedim başta. Dram yönü de hafif kalmış. Kız kardeşim olmasına rağmen yazarın yazdığı duyguları ben hissedemedim. Belki kız kardeşinden ayrı kalan birini ağlatırdı ama beni ilk 300 sayfa falan duygulandırmadı bile. 
  Kristin Hannah kendisi de söylemiş zaten bu kitabın mizahi yönünün daha fazla olacağını. Bu yüzden de dram geri planda kaldı. Kurguyu beğenmediğim için benim için ne iyi ne de kötü bir kitap oldu...
  Çevirisi gayet iyiydi , kapağı da çok hoş. Fazla pembe olmuş ama kitaptaki olaylarla alakalı bir kapak en azından. Kalitesi de iyiydi , her zaman ki Pegasus kalitesi. 
  
  Eğer Kristin Hannah kitaplarını daha önce okumadıysanız bundan başlayabilirsiniz. Dram diğer kitaplara göre hafifletilmiş gibiydi. Ama daha önce kitaplarını okuduysanız Kız Kardeşler Arasında'ya şans vermeyin derim. Ben deli gibi ağlamak için almıştım ama ağlamaktan çok tebessüm ettim sanırım :)



PUANIM : 3/5

2 yorum:

  1. 5\5 olmasa da 3 az bence kitaba.Yazarları belli bir kaliba sokmak yanlis değil mi ? Dram yok diye düşük vermenin saçma buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarları belli bir kalıba sokmak elbette saçma. Ancak ben dram beklentisi ile başladım , en azından beni hüzünlendirmesini bekledim. Kitap hiçbir beklentimi karşılamadığında ise hayal kırıklığına uğradım. Eminim ki okuyucular da bu istekle alıyorlardır Kristin Hannah'ı. Gülmek istiyorum , kahkaha atmak istiyorum diyen bir kişi satın almaz Kristin'in kitaplarını. Ben de haliyle bu amaçla aldım. Bunun yazarları kalıba sokmak olduğunu düşünmüyorum :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI