YORUM : Kördüğüm - Calia Read

    Bir ay önce, akıl hastanesine yatırıldım. Dün, Lachlan ziyaretime geldi. Beni öptü ve aklımı kaçırmaya başladığımı söyledi. Saatler sonra Max düşüncelerimi işgal etti; deli olmadığımı ve bana ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Birkaç dakika önce geçmişimi aydınlatmaya çalışarak gerçeklikten daha da uzaklaştım… Şimdi, herkes benim aklımı kaçırdığımı düşünüyor ama ben onun gerçek olduğunu ve ne gördüğümü biliyorum… Bana inanıyor musun?
    "Seksi, gizemli ve etkileyici bir hikâye… Calia Read'in kelimeleri sizi esir edecek ve aklınızı başınızdan alacak!"
-Claire Contreras, There is No Light in Darkness'in Yazarı-

Orjinal Adı : Unravel
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil.
Goodreads Puanı : 4.11 (5,509 oylama)
Sayfa Sayısı : 336 sayfa
Yayınevi : Yabancı Yayınları 
Etiket Fiyatı : 20 tl



***
  Söze nasıl , başlasam bilemiyorum. Direk kurguyu anlatarak girerdim genelde ama en ufak bir bilgi bile spoiler içereceği kurguyu anlatarak başlamak istemiyorum. Kitabın arka kapağındaki yazı yeterince açık bence. Yine ben aşağıda kısa bir özet geçeceğim. Kitabı okumayı düşünenler lütfen bu paragraftan sonraki mavi renkli paragrafı okumasınlar. 



    Naomi , yaklaşık 1 ay önce ruh sağlığı hastanesine yatırılmıştır. Ancak neden orada olduğuna dair bir fikri yoktur. Tek isteği buradan bir an önce çıkmak ve zor durumdaki arkadaşına yardım etmektir. Kendisinden sorumlu doktor ise ısrarla ondan hikayesini anlatmasını istemektedir. İçine kapanan Naomi , olmayan şeyler görmeye başlar. 
   Eski yaşamından iki kişi ise sürekli aklına gelmektedir ; Lachlan ve Max. İkisi de Naomi'nin yaşamına farklı zamanlarda girmiş ve onu etkilemişlerdir. Peki , ya Naomi'nin hastaneye kapatılmasına neden olan nedir?



   Karamsar bir havası olan bir kitap. Zaten arka kapak yazısını okurken de bunu hesaba katarak almıştım. Aynı zamanda dram da olacağını düşündüm ama yoktu. Bu benim için artı puandı. Karamsar bir havada yazılmış dram türünde kitapları okuyamıyorum. Okurken bayağı üzülüyorum , canım sıkılıyor. 
   Kördüğüm , harika bir kurguya sahipti! Başlarda sıkıcı gelse de o son için kitabın başları bile okunur. Sonu tahmin eden çok az okuyucu olduğunu düşünüyorum. Ben hiç üzerinde düşünemedim çünkü bir gece oturduğum gibi son 100 sayfayı bitirdim. Sabah kalktığım da ise ilk aklıma gelen kitabın sonu oldu. 
   Ben kahkaha atmak istiyorum , cıvıl cıvıl kitaplar okumak istiyorum diyenler uzak dursun. Çünkü kitabın kurgusu beni üzdü , düşündürdü. Daha üzücü olan ise bu gibi olayların birilerinin başına geldiği gerçeği. 
   Yazarın , üslubu , oluşturduğu kurgu çok güzeldi. Kapak da , tam olarak içeriği yansıtıyor , çok hoşuma gitti. Çevirisi de çok güzeldi. Verdiğim parayı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum :)




Puanım : 5/5

   

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Aslında sonu olmasa öyle çok iyi bir kitap değildi bence.Sen ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başları gerçekten sıkıcıydı , yazar daha kısa yazsa , uzatmasa daha iyi olurdu. Ama o son için okunur mu ? Okunur bence :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI