MAKK 10. Blog Tur : Maskeli Kedi - Yorum + Çekiliş

     Eylül, hayata tek başına meydan okuyan genç, güzel, bir o kadar da yetenekli bir oyuncu. Farkında olmadan onunla tanışmış olabilirsiniz, bir arkadaş yemeğinde onunla oturup çene çalmış olmanız mümkün, hatta hayal meyal hatırladığınız uzak bir akrabanız dahi olabilir. Çünkü onun sahnesi başka insanların hayatları, büründüğü karakterlerse gerçeğinden asla ayırt edemeyeceğiniz maskeler. Onun izini sürmeye çalışırsanız açıkçası biraz zorlanırsınız çünkü öyle tedbirli ki insanların sırları açığa çıkmasın diye kendi hayatını bir kalede yalnızlığa mahkum etti. Ta ki tesadüfen yoldan geçen birileri onun ıssız kalesini bulup maskelerin ardındaki Eylül’ü sıcak gün ışığına çıkarana dek...

Orijinal Adı : Maskeli Kedi 
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil.
Goodreads Puanı :  ---
Sayfa Sayısı : 344 sayfa
Yayınevi : Pena Yayınları 
Etiket Fiyatı : 21 tl

***
   Eylül , yetenekli bir oyuncudur ancak sahnelere çıkmak yerine gerçek yaşamı tercih etmiştir. Onun sahnesi kısa ama özdür. Rolüne bürünür ve gece yarısı geldiği zaman ihtişamlı bir prensesten bal kabağına dönüşür. 

    Yalanlarla dolu hayatında ne bir dostu ne de arkadaşı vardır. Sadece bir ismi vardır : Alev. Yardıma ihtiyacı olanlar onu bulur ve Eylül'de onların olmasını istediği kişi olur. İyi de para kazanmaktadır bundan...

  Fakat işler umduğu gibi gitmez...Yavaş yavaş açık veren Eylül hiç yapmaması gereken bir şey yapar. Bir de işin içine geçmişi belirsiz , gizemli ve yakışıklı bir adam girince durumlar iyice sarpa sarar. 
  Şimdi Eylül'ün vermesi gereken bir karar vardır. Ya dürüst olup hayatının aşkını kaybetmesi uğruna gerçekleri söyleyecektir  ya da yalanların altında ezilerek yüzündeki maskeyi koruyacaktır. 
Eylül ve Savaş 
  
   Maskeli Kedi beklentilerimin çok üstünde bir kitaptı. İçeriği romantizm olan yerli yazarların kitaplarına çok temkinli yaklaşıyorum artık. Çünkü son zamanlarda öyle kitaplar çıkıyor ki insan hayret ediyor. 
   Fazla konuyu dağıtmadan kitaba geri dönüyorum :) Maskeli Kedi , romantik bir kitap olmaktan çok,  az biraz macera azıcık da chick-lit tarzında gibiydi. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen gayet akıcı bir anlatımı var. Puntolarda gözü yormayacak bir boyutta olunca kitap avuçlarınızda eriyor resmen. İlk gün 150 sayfa falan okudum ben. 
   Kurgu çok farklı , yazarın aklına nereden esmiş merak ettim. Oyunculara hiç bu açıdan bakmamıştım gerçekten. Eylül ve Savaş - yukarıda bahsettiğim gizemli adam- karakterlerine bayıldım! Arada bir Eylül'ün gelgitlerine sinir olsam da kendini sevdirdi bana. 
    Kitabın beğenmediğim tek yanı ise olayların sonuçları. Olayların ve kitabın sonunu çok kolay tahmin ediyorsunuz. Savaş kitaba dahil olur olmaz geçmişini ufaktan tahmin ettim. Buna rağmen Eylül'ün başına ne gelecek diye merakla çeviriyorsunuz sayfaları...

Puanım : 4/5





ÇEKİLİŞ : 



a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI