MAKK 3. Blog Tur : Kitabı Sevmeniz için 5 Neden



   Turun sonuna yaklaşırken harika bir yayınla karşınızdayım! On Küçük Nefes kitabını sevmek için 5'ten fazla neden bulabilirim aslında. Çünkü kitap hem benim okuduğum tarza hitap ediyor hemde yazarın akıcı bir anlatımı vardı. 


1- Olayların oluş süresi : Diğer kitaplarda sıklıkla rastladığım bir sorun bu. Kitabın yarısına bile gelmeden aşık olan , evlenen karakterlerden nefret ediyorum! Ne ara sevdiniz birbirinizi ne ara karar verdiniz aşık olduğunuza ? 
   On Küçük Nefes'te erkek karakterimiz neredeyse kitabın çeyreğine kadar yoktu ve yazar Kacey-Trent ilişkisine odaklanmadan da gayet akıcı yazmış. Kitabın başı okuyucu için açıklama gibi oluyor yani. 


2- Karakterler arasında geçen zeki ve komik diyaloglar : Neredeyse kitabı okunabilir kılan tek özellik. Özellikle Kacey ve Trent arasındaki diyaloglar düşünülerek yazılmış. Okurken kahkaha atacak kadar komik diyaloglar olmasa da kesinlikle tebessüm etmenizi sağlar. 

3- Kitabın tahmin edilemez sonu : Yazarın hiçbir şekilde ipucu vermeden , kitabın sonunda açıkladığı bir sır kitabı gözümde bir üst seviyeye çıkardı. Piyasadaki diğer YA tarzı kitaplardan ayıran en belirgin özellik diyebilirim. 

4- Yazarın dram yazmasındaki başarısı : Kitabın arkasında da yazdığı gibi yazarın en büyük korkusu alkollü araç kullanımıymış. Bu sayede yazarın duyguları çok güzel yansıttığını düşünüyorum. Alkol yüzünden nasıl hatalar yapabileceğinizi anlatıyor. Kacey'nin asla unutamadığı geçmişini okurken gözleriniz doluyor. 




5- Erkek karakterlerin muhteşemliği : Her kitapta aranan en önemli özellik :D 
   On Küçük Nefes'te sadece Trent değil  Ben , Nate , Dan gibi erkek karakterler de düşünülerek oluşturulmuş. Yazarın hepsini okuyucuya sevdirme gibi bir özelliği var. Özellikle Trent :) Onu sırlarıyla , kusurlarıyla kabul edebilecek bir fangirl var burada :D 




Ekstra Madde : Sert kadın karakterlerden hoşlananlar için birebir. 

3 yorum:

  1. Tamamen benim aradığım özelliklere cevap veriyor o zaman kitap. Yada.. Dram kısmı hariç. :) Yine de şan verebilirim.

    Bu arada seni Ya öyle olsaydı şeysinde mimledim. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap şansı hak ediyor kesinlikle ^^
      Mimleri çok seviyorum ya , onu da hemen yaparım :D

      Sil
  2. Kristal'in tavsiyesinden ve senin de yorumundan sonra bu kitabı kesinlikle okumalıyım :)

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI