YORUM : Ruh Kapanı - Rachel Vincent

PARA, ŞÖHRET VE PIRILTILI BİR YAŞAM İÇİN RUHUNDAN VAZGEÇER MİSİN?
  Kaylee ölüleri görmüyor ama… Biri öldüğünde çığlık atıyor.
  Pop yıldızı Eden sahnede hayatını kaybettiğinde Kaylee bağırmayınca bir şeylerin fena halde ters gittiğini anlar: Ruhu olmayan biri için çığlık atamıyordur.
  Kaylee’nin ihtiyacı olan son şey okulu asmak, babasının koyduğu yasakları çiğnemek ve gerçek olamayacak kadar yakışıklı erkek arkadaşının sadakatini sınamaktır. Fakat kendilerini sanat dünyasının ışığına kaptırmış gençler geçici bir şöhret karşılığında ruhlarını vermektedir. Üstelik bunun bedelinin Alt Dünya’da sonsuza dek acı çekmek olduğunun farkında değildirler.
  Kaylee onların ruhlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaktır; bu, kendi ruhunu riske atması anlamına gelse bile.
Orijinal Adı : My Soul to Save
Seri Sıralaması : Ruh Çığlığı (Soul Screamers) #2
Goodreads Puanı : 3.98 (19,211 oylama)
Sayfa Sayısı : 296 sayfa
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Etiket Fiyatı : 28,50 tl
İlk kitabın yorumu için buraya tıklayın.
***
  Kaylee gittiği konserde, şarkıcı Eden aniden ölünce bir yanlışlık olduğunun farkına varır çünkü çığlık atmamıştır. Ne olduğunu anlamaz ama ölüm meleği Eden'in ruhunu alınca gördüğü şeyle dehşete kapılır. Eden'in ruhu yapış yapış ve siyahtır. Normal ruhlar ile alakası yoktur. Daha sonra Eden'in ruhu olmadığını ve gördüğü şeyin iblis nefesi olduğunu öğrenir.
Şimdi Kaylee ve Nash'in tek bir amacı vardır. Genç şarkıcıların ruhlarını alanın kim olduğunu bulmak.  
  En iyi tahminim Eden'in ruhunu ün ve servet için sattığıydı ama kesin olarak bilmiyordum.Emin olduğum tek şey o kararından şuanda büyük ihtimalle pişman olduğuydu ve Addison'ın ruhunu 4 gün içinde geri alamazsak o da aynı kaderi paylaşacaktı. Bunun olmasına izin vermeyecektim. 
   Herkese merhaba! Ruh Çığlığı serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayım. İlk kitabı sevmiştim çünkü farklı bir dünyası vardı. Ancak ikinci kitap ilgi kadar ilgimi çekmedi. Çünkü aynı karakterlerle benzer olaylar okuyorsunuz. İlk kitapta Kaylee'nin nasıl bir fantastik dünyada olduğunu merak ederek okuyorsunuz ama ikinci kitapta zaten bildiğiniz bir durum bu. Evet , kitap yine kendini okutuyor ama ilk kitap daha akıcıydı. 
  Kurgu hakkında çok bir şey yazmak istemiyorum çünkü zaten arka kapağa resmen kitabın özetini koymuşlar. Arka kapağı bu kadar detaylandırmanın ne gereği var bilmiyorum. 
  Kitabın en sevdiğim yanı mantık hatası olmaması sanırım. Yazar aklınızda soru işareti bırakmıyor , her şeyi açıklıyor. Kurguda da herhangi bir hata yok. Bu kitabı anlayarak ve akışına kapılarak okumanızı sağlıyor. 

  Kısacası , akıcı , kolay ve çabuk okunan fantastik bir kitap ama sizi yeterince tatmin etmiyor. Gerek fantastik ögeleri olsun gerek kitabın kurgusu olsun , uzun süre fantastik okuyan okurlar için yetersiz. İlk defa fantastik okuyacak olanlar bir şans verebilir. 

Puanım : 3/5

2 yorum:

  1. Çok karmaşık ve sıkıcı...Olaylar birbirine girmiş..karekterler okuyucunun aklında şekillenmiyor...Her karerkter birbirine girmiş..

    YanıtlaSil
  2. Çok karmaşık ve sıkıcı...Olaylar birbirine girmiş..karekterler okuyucunun aklında şekillenmiyor...Her karerkter birbirine girmiş..

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI