YORUM : Sessizliğin Gürültüsü - Juli Zeh



    Juli Zeh'in 2001 yazında çıktığı Bosna yolculuğunun izlenimlerinden oluşan Sessizliğin Gürültüsü, doğanın büyüleyici güzelliğiyle yıkımın iç burkan izlerinin iç içe girdiği, savaşın hayaletinin hâlâ her yerde kol gezdiği bir ülkeyi yalın bir şiirsellikle anlatan etkileyici bir kitap. Gezi boyunca yaşadıklarını derin bir duyarlılık ve ince bir mizah anlayışıyla aktarırken bir yandan da savaşın doğasını, sebep ve sonuçlarını sorgulayan Zeh'in akıcı anlatısı, küçük öykülerden örülü bir roman tadında.


Sayfa Sayısı : 224
Orjinal Adı :  Die Stille ist ein Gerausch 
Yayınevi : Metis Yayıncılık
Etiket Fiyatı : 18.50

***
   Kitap , yazar Juli Zeh'in karışıklık içinde olan Bosna'ya yolculuğunu anlatıyor. Almanya'nın düzenli , mantıklı hayatından sıkılmış olan yazarımız kendisinin de anlayamadığı bir nedenden ötürü Bosna'yı , Hırvatistan'ı , Zagreb'i , Sırbistan'ı geziyor. Kitapta da yol boyunca tanıştığı insanları , gezdiği yerleri anlatıyor. 
  
Juli Zeh


   Kitabı beğenmedim çünkü çok daha acıklı , gerçeği yansıtan bir anlatım bekliyordum sanırım. Ancak yazar sürekli kendi serüvenini anlatıyor. Bu yüzden sıkılarak okudum. Konu hakkında bilgim yoktu zaten ve Juli Zeh'te bu kargaşanın nasıl başladığını ya da yeni yönetim hakkında kendi düşüncelerini anlatmıyor kitapta. Sürekli yol boyunca yaşadıkları , duyguları , iç dünyasını okudum. Çevre tasvirleri bana göre azdı. Zaten kadın her şey olup bittikten sonra gitmiş Bosna'ya. 
   Konu ilginizi çektiyse alıp okuyabilirsiniz ancak kesinlikle bu konu hakkında daha iyi kitaplar vardır.



Puanım : 3/5

2 yorum:

  1. Tanıtım yazısı da çok zorlama olmamış mı? Büyüleyici, iç burkan, şiirsel… insanın içi bayılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Mor kapak takıntım olduğu için aldığım bir kitap oldu aslında :D Dediğim gibi konuyla da uzaktan yakından alakam yok :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI