YORUM : L❤DK



Filmin Adı : L-DK
not : İsmin açılımı "Love-Doukyo" yani "birlikte yaşamaanlamına gelmektedir.
Yönetmen: Yasuhiro Kawamura 
Yazar: Ayu Watanabe (mangaka), Yuko Matsuda 
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2014 
Süre: 113 dakika
Dil: Japonca 
Oyuncular : 

***
Konusu: Shuusei okulunda popüler , sporda başarılı ancak kimseye yüz vermeyen bir lise öğrencisidir. Kendisine aşk itirafında bulunan Moe'yi tüm okulun ortasında reddeder. Utangaç Moe , ne yapacağını bilemez bir halde ortada kalır. Ancak en yakın arkadaşı Aoi bu sahneyi kolay kolay sindiremez ve Shuusei'den özür dilemesini ister. Shuusei ise Aoi'nin kendisinden hoşlandığını iddia eder ve sonunda tekmeyi yer. Karnına aldığı darbe sonucu merdivenlerden yuvarlanıp yaralanır. Onu yaralı halde eve kadar taşımakta Aoi'ye kalır. 
Evin önüne geldikleri zaman aynı apartmanda yaşadıklarını anlarlar. Birtakım talihsiz olay sonucu Shuusei , Aoi'nin dairesine taşınmak zorunda kalır. 





 Yorumum:  L-DK uzun zaman önce mangasını beğenerek okuduğum ve geçen yıl Live Action halinde yayınlanacağını öğrendiğim bir yapım. Ne yazık ki filmi beklediğimden çok daha kötüydü. Manganın birebir kopyalanmasını isterdim. Çoğu kısmı çıkarmışlar. 
   Güzel başladı ama sonrasında klasik Japon beyaz dizilerine döndü. Kız aşık olur , oğlanın kötü geçmişi yüzünde araları açılır. Kız sürekli üzgün dolaşır. Bunu başka erkek fark eder , kızdan hoşlanır. Esas oğlan filmin sonunda kıza aşık olduğunu anlar. 


  Filmi izlemek isteyenlere tavsiyem önce mangasını okumaları. Mangasında olaylar çok net bir şekilde açıklanıyor filmde ise kafanızda kocaman bir soru işareti kalıyor. Çoğu kez oyuncuların davranışlarını anlayamıyorsunuz. Bunun nedeni filmde olayları üstün körü anlatmaları. 

not : Filmde rahatsız olduğum bir diğer konu ise sürekli arka planda reklam olmasıydı. Her sahnede arka planda bir markanın amblemi yer alıyordu. Eğer böyle şeyler dikkatinizi çekmiyorsa rahatsız olmazsınız ancak bana göre filmi berbat etti -_-

2 yorum:

  1. Japonların filmlerini nedense hiç beğenemiyorum. :D Hangi filmini izlesem elimde kalıyor. -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk başlarda hiçbirini beğenmezdim neyse ki izlediğim birkaç yapım sayesinde bayağı koyu hayranı oldum :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI