YORUM : Kan ve Yıldız Işığı Günleri - Laini Taylor

Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine âşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin…

"Elinizde bırakmak istemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Kader, umut ve kendini arayışa dair nefes kesici, romantik bir fantezi."
-The New York Times-

"Bir seri nadiren bu kadar nefis başlar."
-Kirkus Review-

"Ustaca yazılmış ve temposu güzel kurgulanmış."
-Publishers Weekly-

Orjinal Adı : Days of Blood & Starlight
Seri Sıralaması : Duman ve Kemiğin Kızı #2
Goodreads Puanı : 4.26 (52,437 oylama)
Yayınevi : Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı : 490 sayfa
Etiket Fiyatı : 25 tl
İlk kitabın yorumu için buraya tıklayın.



***

   Serinin ilk kitabını okumayanlar için yorum SPOİLER içerir!
  
  Karou , her şeye rağmen Eretz'e dönmeyi başarmıştır. Ancak Eretz artık hayallerindeki gibi güçlü bir krallığa sahip değildir. Kimeralar , Melekler karşısında kaybetme noktasına gelmiştir. Topraklar kaybedilmiş ve birçok Kimera bu savaş sırasında can vermiştir. Kalan Kimeraları kurtaracak Brimstone'da yoktur artık... 
  Karou ailesini kaybettiği için yoğun bir üzüntü içindedir. Kalbi , Akiva'nın yaptıkları yüzünden kırılmasına rağmen o hala kendisinin bir "umut" olduğuna inanmaktadır. 
  Öte yandan melekler arasında kanlı bir rekabet vardır. Kraliyet ailesi taht kavgası yaparken askerler sivil halkı katletmektedir. Bu sırada Akiva farkında olmadan katliamın lideri konumuna gelmiştir. 
   Brimstone'ın umudu ve 'Canavar Katili' lakabı ile ün kazanan Akiva binlerce yıl süren bu savaşa bir son verebilecek midir?

  Spoiler bitti. 

   
  Yazarın, ilk kitabın kurgusunun üstüne yeni şeyler ekleyemeyeceğini düşünürken çok yanılmışım. Çünkü ilk kitapta tüm olayları öğrendik derken yazar yine beni ters köşe yaptı. Olayları tahmin edemedim. Kitaba yeni karakterler eklendi , eski karakterlerin çoğu yoktu Kan ve Yıldız Işığı Günleri'nde.



   Kitabın beğenmediğim yönleri de yok değil. Bir kere yazar kitabın ilk 100 sayfasını neden yazmış anlamadım. Olaylardan çok karakterlerin duygularına,düşüncelerine yer vermişti. Ne yazık ki yazarın vermek istediği duyguların hiçbirini hissedemedim. Aşırı melankolik geldi o 100 sayfa... İlk kitabı daha çok sevmiştim ancak ikinci kitap olaylar ve karakterler yönünden daha doyurucuydu. 



Puanım : 5/5

2 yorum:

  1. Bu kitabı okuyanların ortak düşüncesi, ilk kitap kadar güzel olmadığı. Merak etmeme rağmen uzaklaşıyorum kitaptan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitapta büyük bir beklentim yoktu ama ikincisini -ister istemez- ilkinden daha güzel olmasını umarak okudum :) Belki de bu yüzden beni tatmin etmedi. Yine de seri hala çok güzel :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI