MAKK 2. Blog Tur : Kitap Yorumu + Playlist + Çekiliş

Blog turumuzun üçüncü gününden herkese merhaba! 

    Daha önce Onlardan Biri kitabı hakkında tanıtım içerikli kısa bir yazı yazmıştım. (Buradan ulaşabilirsiniz. ) Şimdi de kitap hakkında görüşlerimi sizlerle paylaşacağım. 

   Kitap , Berlin'in kalabalık , cıvıl cıvıl sokaklarının öteki yüzünü anlatıyor bize. Ailesi tarafından sevilmemiş , gençlik problemleri yaşayan , ırkı yüzünden ikinci plana atılan gençlerin kendilerini bulma maceraları da diyebiliriz. 

  
   Kitabı okurken karakterleri anlama konusunda güçlük çekmiyorsunuz. Her bir karakterin neyi,neden yaptığını anlayabilir ve hak verebilirsiniz. Ki benim bir kitapta en sevdiğim özelliklerden biridir bu. Kitapta tüm karakterlerin geçmişi , düşünceleri hakkında da bilgiler yer alıyor. 

   Sokak yaşantısını merak ediyorsunuz tam size göre bir kitap diyebilirim! Çünkü yazar kitabı yazmadan önce çetelerde yaşayanlarla iletişime geçmiş. Sokaklarda büyüyen gençlerle ilgili araştırmalar yapmış ve o araştırmalar sonucu da Onlardan Biri kitabını yazmış. Kitabın içinde abartılı bulduğunuz kısımlar bile aslında çoğumuzun bilmediği sokak hayatının bir parçası. 




  Şunu belirtmeliyim ki mutlu sonlardan , nazik sözlerden ve olumlu bir bakış açısıyla yazılan kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitap size göre değil. Sokak argosunu ve sürekli yapılan çete savaşlarını bir kenara koyduğumuz da bile karakterlerin düşünceleri , aile yaşantıları karamsar geliyor. Ama sert karakterlerden hoşlanan ve argo sözcükler beni etkilemez diyenlerdenseniz kitabı size öneriyorum :)

  Kitabımız 5 ana karakter üzerine kurulu ; Cengiz , Bukle , Krca , Jasmin ve Marco. Bu karakterlerin hepsi ileride mafya babası , uyuşturucu taciri olabilecek tipler. İçlerinden en sevdiğim kim diye sorarsanız çete lideri Marco derdim sanırım. Çünkü Marco diğer karakterlere göre çok daha olgun biri. Arkadaşım dediği kimseleri arkada bırakmak istemeyen , hayata daha pozitif bakan bir yapısı var. 
  
  Kitabı değişik kılan bir diğer özellik de yazarın üslubu. Olayları kahramanın ağzından dinlemiyoruz. Yazar üçüncü tekil şahıs ekiyle de yazmamış. Olayların hepsini biz yapıyoruz. Yani yazar 'sen yapıyorsun , sen elindeki silaha bakıyorsun' gibi ifadeler kullanmış. Kitabın ilk başlarında rahatsız etse de sonlara doğru alıştım. 

  Kitabın sonu ise tahmin ettiğim bir son değildi. Hatta yanında bile geçmezdi sanırım. Son 100 sayfa çok daha akıcı ve eğlenceli geçti. Seri olmasını dilediğim kitaplardan biriydi. 


Puanım : 4/5







PLAYLİST : Kitabı okurken dinleyebileceğiniz 5 şarkı!


   Kitabımızda konu edinen iki çetenin atışmaları , kavgaları sırasında dinleyebileceğiniz harika bir şarkı : Gin Wigmore - Kill Of The Night 
   
  

  Kitabımız Almanca olur da Almanca şarkı olmaz mı hiç ? Kitabın ilk bölümünde dinlenebilecek bir parça : Juli - Elektrisches Gefühl

 Cengiz'in ailesi ile yaşadıklarını okurken dinlenebilecek güzel bir şarkı : Mecca Kalani - Feel Me




   Cengiz ve Bukle'nin arkadaşlıklarını hatırlatan samimi bir şarkı : Juli - Perfekte Welle 



  Kitabın tamamına en uygun şarkı sanırım : Sido - Steig Ein! 






ÇEKİLİŞ ; 


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI