YORUM : Wenn Schmetterlinge Loopings Fliegen - Petra Hülsmann

 Na, das kann ja heiter werden! Als Karo ihre neue Stelle bei einem großen Hamburger Fußballverein antritt, muss sie feststellen, dass sie nicht wie geplant im gehobenen Management anfangen wird, sondern sich ausschließlich um den Spitzenspieler des Vereins kümmern soll - als Chauffeurin und Anstandsdame. Denn Patrick ist zwar ein Riesentalent, steckt seine Energie aber momentan lieber ins ausschweifende Nachtleben als ins Training. Von der ersten Begegnung an ist klar, dass Patrick und Karo sich nicht ausstehen können. Doch irgendwann riskieren die beiden einen zweiten Blick - und das Gefühlschaos geht erst richtig los
Orijinal Adı : Wenn Schmetterlinge Loopings Fliegen
Seri Sıralaması : Hamburg serisi #2
Goodreads Puanı : 4.21 
Sayfa Sayısı : 416 sayfa
Yayınevi : Lübbe Yayınları

  Herkese merhaba! Güzel bir aşk romanı ile karşınızdayım. Kitap yorumuna geçmeden önce kısaca içerikten bahsedelim. 
  Kahramanımız Karo memleketi Bochum’dan Hamburg’a taşınıyor. Her ne kadar başlangıçta iş bulduğunu zannetse de başvurduğu şirket onu son anda reddediyor. Memleketine geri dönmek istemeyen Karo başka bir firmada stajyer olarak işe başlamayı kabul ediyor. Aslında kendi alanıyla alakasız bir iş bu ama Bochum’a dönmemek için kabul etmek zorunda. İşi mi ne? Hamburg’un en ünlü futbol kulübünün en ünlü ve aynı zamanda en şımarık yıldız futbolcusu Patrick’e göz kulak olmak. Aslında bir nevi bakıcılık bu. Karakterlerimiz başlangıçta birbirinden hiç hoşlanmıyor. Şimdilik konuyu bu kadar açıklamış olayım. Daha fazlasını yazarak spoiler vermek istemem.


  Kitap Hamburg serisinin 2. Kitabı. Seride şuanda 6 kitap var ancak gönül rahatlığı ile herhangi birini okuyabilirsiniz. Çünkü kitapların birbiri ile herhangi bir bağlantısı yok. Tek ortak yanları hepsinin Hamburg şehrinde yaşayan insanlar olması. Ayrıca serinin kitaplarının hepsinin kitap tasarımına bayıldım!
  Kitap her ne kadar klasik bir kurguya ve olay akışına sahip olsa dahi yazarın karakter ilişkilerini yavaştan almasına bayıldım. Karakterlerimiz hemen aşık olmuyor. Öncelikle arkadaş olmaları ve zamanla birbirlerini tanımaları çok hoşuma gitti. Bir önceki okuduğum Sophie Kinsella kitabında karakterin hemen aşık olması beni rahatsız etmişti. Yazarların aşk kitaplarını biraz da olsa gerçekçi yazmaları hoşuma gidiyor. Bu kitapta ilişkiler yavaş ve mantıklı bir şekilde gelişse de kitabın sonlarına doğru yazarın olayları aceleye getirmesini sevmedim. Kitap genel olarak güzel, okurken sizi sıkmıyor. Tam olarak tatilde okunabilecek, yaza uygun bir kitap. Yazar sonunu daha güzel bağlasaydı kesinlikle beş puanı hak edebilirdi. Ama sonu yüzünden 4 puan vermek durumunda kaldım. 
  Son olarak şunu da eklemek durumundayım, bu kitabın henüz (2022 yılında) Türkçe çevirisi bulunmamakta. Bu blog yazımı okuyan bir yayın evi çalışanı varsa bu kitabı incelemelerini öneririm. Çünkü piyasada var olan bu tarz kitapların bir tık üzerinde bir kaliteye sahip. Yazarın diğer kitaplarına da göz atabilirler. 



Puanım4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI