YORUM : Aramızda - Cora Carmack

    Bazen kendinizi bulmadan önce kaybetmeniz gerekir. Mezun olduktan sonra Avrupa turuna çıkmak; hem de sorumluluk yok, anne baba yok, kredi kartı limiti yok! Bu, çoğu kızın hayali, tabii Kelsey Summers'ın da. Avrupa turuna çıkan Kelsey, güzel zaman geçirdiğini düşünür ama bu pek de doğru değildir. Kendini bulma yolculuğunda yalnız hisseder ve bulacaklarından korkar. Arayışındaki yalnızlığı içki ve dans geçiremezken Jackson Hunt'la tanışır. Jackson içkinin yerine macerayı koyar, her yeni şehirle Kelsey'ye ne istediğini, hayallerini bulmasında yardımcı olur. Ama Kelsey kendini tanıdıkça Jason'ı ne kadar az tanıdığını fark eder.
Orijinal Adı : Finding It
Seri Sıralaması : İlk Defa (Losing It) Serisi #3
Goodreads Puanı : 4.02 (11,221 oylama)
Sayfa Sayısı : 320 sayfa
Yayınevi : Pena Yayınları
Etiket Fiyatı : 21 tl

***
  Kelsey , çocukluk zamanında kötü bir olay yaşamıştır ancak ailesi ona inanmamış üstüne bir de ilgi çekmek için böyle şeyler uydurduğunu söylemişlerdir. Ailesine güvenmeden büyüyen Kelsey , hüznünü neşeli bir maskenin arkasına saklar. 
    Üniversiteyi bitirince Avrupa turuna çıkan Kelsey'in tek bir amacı vardır : hiçbir şey düşünmeden geçecek 1 yıl. Acı dolu düşüncelerinden kurtulacak , bol bol içki içecek ve mutlu olacaktır. Sadece 1 yılda bile olsa ailesinin 'mükemmel,uslu kızı' olmaktan kurtulacaktır. 
    Ancak Avrupa tatili umduğu gibi geçmez. Evet , eğlenceli bir tatildir ama kafasındaki ses bir türlü susmaz. Geçmişi yakasını bir türlü bırakmaz.
    Bu sırada Hunt'la tanışır. Hunt , Kelsey'e hayatın partilerden ibaret olmadığını gösterir. Kelsey'e gerçek dünyayı göstermeye karar verir ve birlikte seyahat etmeye başlarlar. Peki , Kelsey daha gerçek adını bile bilmediği bir adama ne kadar güvenebilir?


    Kitabı beğenmedim. Aslında ilk 100 sayfayı okurken beğenip beğenmeme konusunda kararsızdım ama sonra sıkmaya başladı. Sayfaların sonu gelmiyor gibiydi. Hep aynı şeyler oluyor gibi geldi. Kelsey ve Hunt birbirlerini yanlış anlıyor&kavga ediyor&barışıyor. Yazarın anlatımı güzel olsa da kurgu basit oldu mu kitap ilerlemiyor. Son 50 sayfada biraz aksiyon vardı. Hunt'un geçmişini merak ettim ama kalan kısım sıkıcıydı. 
   Hunt karakterini beğendim. Ne istediğini biliyordu ve kararlıydı. Gizemli bir hali vardı. Kelsey'den ise nefret ettim diyebilirim. Hani , kendini dünyanın merkezi sanan , zengin, şımarık kızlar olur ya, aynı o tarz tiplerdendi. Her şeyi vardı ama yetinmeyi bilmiyordu bana kalırsa. 
    Kısacası kurgu yönünden beni tatmin etmeyen bir kitaptı. Klasik tema : geçmişi üzücü bir kadın ve gizemli bir erkek. Ana karakteri de sevmeyince kitap benim için zaman kaybı haline geldi. Tavsiye etmem.


Puanım : 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI