KVBT 13. Tur 1. Gün : Kuzey Masalı | Yorum + Çekiliş

Konuşmaktan çok homurdanarak iletişim kuran, Bilişim İstihbarat Servisi'nin yakışıklı ve sert ajanı Kuzey Karaarslan, dünyayı birbirine katan özel bir anahtarın sahibi olan zeki, baş belası ve kızıl kafalı Masal Kılıç ile karşılaştığında başına gelen ilk şey, pembe iç çamaşırlarıydı.
Bunun sadece bir başlangıç olduğunu anlaması ise hiç uzun sürmedi.
Kuzey, hayatı boyunca eline pers gülü renginde oje almamıştı. Bir dakika! Kuzey eline hiç oje almamıştı ki! Ta ki renklerin kitabını yazan, sakar bir belaya kalbini kaptırana dek…
Erkek türüyle sınırlı kalmayıp, son model arabalarından bile kıskandığı Masal için cayır cayır yanarken, dünyayı kurtarmak o kadar da kolay değildi. Operasyonun kilit ismi Masal da onunla aynı kulvarda koşuyordu. Çünkü Kuzey etrafındayken, dibi tutan yemekten farkı kalmıyordu.
İki zıt kutbun sıfırlı ve birli hikâyesiyle, bilişim dünyasına aşk dolu bir yolculuk yapacaksınız. Kemerlerinizi bağlamayı unutmayın!
Tavsiye: Sakin olmadan okuyun!
Orijinal Adı : Kuzey Masalı
Seri Sıralaması : Bilişim İstihbarat Servisi #1
Goodreads Puanı : 4.00 (5 oylama)
Sayfa Sayısı : 574 sayfa
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Etiket Fiyatı : 25 tl

***
   Masal Kılıç , renklerin her tonuna aşık , sakar mı sakar ama aynı zamanda zehir gibi zekası olan bir üniversite öğrencisidir. Tatil için ailesinin yanına -İstanbul'a- dönmeye karar verir. Ne yazık ki bindiği uçakta başka bir yolcu olan Kuzey ile başı derde girer. Kuzey , Masal'a sert davranır bu yüzden yakın arkadaşı Zack tarafından uyarılır. Özür mahiyetinde Masal'ı evine kadar bırakmaya karar verir. 
    İkilinin yolları burada ayrılır. Masal ertesi gün arkadaşı ile buluşacaktır. Erkenden yola çıkar ancak yakın arkadaşı ona yanlış koordinat vermiştir. İstanbul'un tenha bir yerine gelen Masal tam gitmeye karar verecekken önündeki binadan silah sesi duyulur. Masal daha ne olduğunu anlamadan binadan Kuzey çıkar. Anlık bir şoktan sonra Kuzey onu zorla arabaya bindirir ve çalıştığı mekana götürür. 
   Kuzey'in çalıştığı yer normal bir şirket değildir. Bilişim İstihbarat Servisi devlet destekli gizli bir örgüttür. Diğer devlet liderlerini yakından takip eden,ülkedeki suikast-bombalama girişimlerini önleyen ve içerisinde birçok ajan bulunduran bir yapıdır. Kuzey , Masal'ın tanık olduğu bu sahneyi kimseye söylememesi için BİS'e getirdiğinde hesaplamadığı bir durum vardır : Aşık olmak. 

   Kitap hakkında ilk düşüncem aşırı aşırı komik olduğuydu. İlk sayfadan son sayfaya kadar sizi kahkahaya boğuyor. En ciddi anlarda bile ajanlardan birinin söylediği sözler beni güldürmeyi başardı. 
   Olaylar , sizi hiç sıkmıyor üstelik hız kesmeden kitap boyunca devam ediyor. Başta 600 sayfa nasıl biter diye düşünmüştüm ama kurgunun güzelliği bana bu endişemi unutturdu. İlk oturuşta 80 sayfayı rahatça okudum. 
   Olaylar kesintisiz devam ediyor çünkü kitapta bayağı bir karakter var. Hepsinin hikayesini serinin diğer kitaplarında okuyacağız zaten. Yazarımız ilk kitapta da bahsetmiş birkaçının yaşamından. 
   Kuzey-Masal hikayesinin aksiyonu hiç bitmiyor! Zaten Masal'a bela mıknatısı da diyebiliriz. Masal hem zeki hem sakar olduğu için ortaya farklı bir kombinasyon ortaya çıkıyor. Kitap boyunca beni en çok güldüren de Masal idi :) 
   Karakterlerin hepsini sevdim diyebilirim. Başlarda Kuzey'in hareketleri 'fazla korumacı' gelse de bir süre sonra alıştım. Masal gibi bir karakterle ancak Kuzey başa çıkabilirdi diye düşünüyorum. Benim en sevdiğim karakter ise Zack oldu. Onun hikayesini okumak için sabırsızlanıyorum. Ajanlar arasında en ağırbaşlı ve sakin olan oydu. Yine de yazarımız Zack'in kitabında beni ters köşeye yatırabilir :) 
    Kitabı okurken sonunu tahmin ettim diye düşündüm ama sonu hiçte umduğum gibi çıkmadı. [SPOİLER!] BİS'in düşmanı olan örgütün arkasında Bay M'nin olduğunu düşünmüştüm çünkü Kuzey ile Masal'ın arasına girmesi beni kuşkulandırdı. Ama asıl düşmanın Kuzey ile akraba olduğunu öğrenince bayağı şaşırdım.[SPOİLER BİTTİ!]

    Moralinizin düşük olduğu anlarda okunması gereken bir kitap! Asude'nin kitaplarını seviyorsanız Kuzey Masalı'nı da seveceğinizi düşünüyorum çünkü üslup benzer olmasa da kurgu ve karakterler benzerlik gösteriyor. Eğlenceli , akıcı bir aşk kitabı arıyorsanız Kuzey Masalı tam sizlik :)

ÇEKİLİŞ : 

a Rafflecopter giveaway

5 yorum:

  1. komik kitapmış.. umarım bana çıkar şu sıralar gülmeye o kadar ihtiyacım var ki..
    (kitap sahili blog takip ismime yanlışlıkla iiiiii ler fazla yazıldı.. yeşiiiiiiiiiiiim erim gibi :( )

    YanıtlaSil
  2. İnşallah çıkar.Katıldım.

    YanıtlaSil
  3. Şartlar tamam... :)
    blog takibi : Hülya Kaygusuz

    İnş. benim kısmetimde vardır bu kitap O:)

    YanıtlaSil
  4. Katıldım, inşallah bana çıkar :)

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI