YORUM : Aşk Yakar - Rebecca Donovan

    'Seni sevmek ateşlere atlamaktı bile bile. Seninle ya da sensiz...'
    Ne anılar bırakabilir peşini ne de kalbinin derinliklerine gömdüğün o adam… Çünkü aşk yakar, kül eder; onu taşıdığın müddetçe küllerinden yeniden doğar. Dünyada oldukça büyük yankı uyandıran Nefes serisinin bu son kitabını elinizden bırakamayacak ve son sayfasına kadar soluksuz okuyacaksınız.
Orijinal Adı : Out of Breath
Seri Sıralaması : Nefes (Breathing) Serisi #3
Goodreads Puanı : 4.32 (32,478 oylama)
Sayfa Sayısı : 456 sayfa
Yayınevi : Parodi Yayınları
Etiket Fiyatı : 20 tl
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.
Serinin ikinci kitabının yorumu için buraya tıklayın.


***
[Serinin ilk iki kitabını okumayanlar için spoiler içerir!]

  Emma , üniversiteye başlayalı iki yıl olmuştur ve bu sürede Weslyn'e geri dönmemiştir. Yaz tatillerini en yakın arkadaşı Sara ile geçirmesine rağmen artık o içi boş bir kabuktan başka bir şey değildir. Yaptığı işleri bir robot edasıyla yapıyordur. Kahkaha attığı zaman bile gülüşleri gözlerine yansımıyordur. 



   Evan ise Emma'nın kendisini neden terk ettiğini bilmeden 2 yıl geçirmiştir. Terk edilme nedenleri düşünerek 2 yılı cehenneme dönmüştür. Gelip geçici kız arkadaşları olmasına rağmen Emma'yı unutamaz. 
     Bu sırada Emma , Cole adında biri ile tanışır. İkisi de birbirinden fazla bir şey ummadan yakınlaşırlar. Cole , Emma'nın geçmişini sorgulamaz.
     Emma başına gelen üzücü bir olaydan sonra Cole'un yazlık evinde kalmaya gider. Orada katıldığı plaj partilerinden birinde tanıştığı kimseler -şans eseri- Evan'ın oda arkadaşı çıkar. Böylece ikili farkında olmadan bir araya gelirler. 
     Açığa çıkan sırlar ve geçmişin hayaletleri Emma'nın peşini bırakmaz. Ya Evan'a tamamen gerçekleri anlatacaktır ya da düzgün bir elvada bile olmadan aralarındaki her şey bitecektir. 

    Kitap , hakkında ne söylesem bilemiyorum. Hem beğendim hem beğenmedim. Beğendiğim yanlarından biri ilk iki kitaba göre daha az parti sahnelerinin olmasıydı. Hani , ikinci kitapta rahat 100 sayfa partilerde geçiyordu. Aşk Yakar da ise başlarda karakterler sürekli partilere gitseler de o sayfalardan sonra yok denecek kadar azdı. 
    Yazarın kitaba yeni karakterler eklemesini beğendim. Emma ve Evan'ın oda arkadaşlarına (Meg,Serena,Brent,Nate vs.) kitapta yeteri kadar yer verildiğini düşünüyorum. 
    Kitabın beğenmedim tek yanı vardı sanırım ; Evan'ın bu kadar affedici oluşu. Kitabı okuyacaklar olanlar neden bahsettiğimi anlayacaklardır. Yani , beni hiçbir açıklama yapmadan terk eden birinin peşinden koşar mıydım bilmiyorum. Emma'nın da 'istemem yan cebime koy' hallerine sinir oldum! Her zamanki gibi Emma'nın kafasındaki gel-gitler de çok sinir bozucuydu. Kitabın ortalarında bayağı sinir oldum yani. Kitabı yarıda kapatasım geldi. 



    Aşk Yakar , bir final kitabına yakışacak nitelikte değildi. İkinci kitaptan sonra seriyi okumanız gerektiğini düşünüyordum ancak Aşk Yakar'dan sonra pek emin değilim. Kurgu gerçekten ilginizi çektiyse seriye başlayabilirsiniz ancak dram/romantik okumak istiyorum diyenlere önerdiğim serilerde ilk sırada değil.




Puanım : 3/5

1 yorum:

  1. Merhabalar blogumda çekiliş var. Beklerim :)http://kahragunluk.blogspot.com.tr/2015/07/cekilis-vaar.html

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI