Etkinlik : Zıt Kitaplar Mimi (Opposite Book Tag)



   Geçen sene, birçok blogger tarafından yapılan ancak benim yapmadığım bir mimdi. Beni etiketlediği için Kristal Kitap'a teşekkür ediyor ve lafı uzatmadan sorulara geçiyorum :)


1. Kitaplığındaki ilk kitap X En son aldığın kitap
   En son CNR kitap fuarından aldığım birkaç kitap. Oradan da en son Dex standına uğrayarak Pür'ü aldım sanırım...İlk aldığım kitap ise Gülten Dayıoğlu kitapları. Böyle kitaplığım da raflardan birinde çocuk kitaplar dizili. Okumaya küçük yaşta başladım ve eski kitaplarımı da bir türlü atmaya kıyamıyorum :)



2. En ucuz kitap X En pahalı kitap
    En ucuz kitaplarım ,  Kiler ya da Makro indiriminden aldıklarım. 4 tl civarında birkaç kitabım var. En pahalısı ise şuan okuduğum Siyah Buz sanırım. 25 tl civarında o da. Orjinal fiyatı ile alsaydım 30 olurdu. Neyse ki kitapyurdunda azıcık da olsa indirim vardı.



3. Erkek kahramanlı bir kitap X Kadın kahramanlı bir kitap
   Kitaplarımın çoğu kadın kahramanlı. Erkek kahramanlı bir tek Percy Jackson serisi geliyor aklıma. Bir de Hayaletin Çırağı vardı. Kadın kahramanlı kitap da Hush Hush serisinin herhangi bir kitabı olabilir.


4. Hızlı okuduğun bir kitap X Uzun sürede bitirebildiğin bir kitap
   Rekorum Alacakaranlık serisinden Şafak Vakti'ne ait. Gece yarısı alarm kurup kalkıp okuduğumu hatırlıyorum. 1 günden daha kısa bir zamanda bitirmiştim. Tabi , o hıza bir daha erişemedim :D En yavaş okuduğum Andrea Cremer'ın Dolunay kitabı sanırım. Bitmek bilmedi...



5. Güzel kapak X Kötü kapak
   Seraphina en güzel kapağa sahip kitabım. En kötü kapağa sahip olan ise Gölge Öpücük. Sonrasında başka kapaklarla bastılar ama kapakların hepsi birbirinden beterdi.


6. Yerli kitap X Yabancı kitap
   Gülten Dayıoğlu kitaplarını saymazsak çok fazla yerli kitabım yok. En son Çirkin Güzel'i almıştım , daha okuyamadım. Yabancı kitap ise Ölüm Oyunu var. 


7. İnce kitap X Kalın Kitap
    Halı isimli 100 sayfadan az bir kitabım var , en kalını ise Yaban Diyarlardaki Yabancı. Bir de yazıları minnacık. Elime bir büyüteç alıp okusam yeridir.


8. Kurgu X Kurgu olmayan 
    Timur isimli , Panama Yayınları'ndan çıkan kitap kurgu değil sanırım. Sanırım dedim çünkü bana kurgu gibi geldi okurken. Sanki yazar çoğu şeyi kafasından oluşturmuş gibi. Şimdi araştırmaya da üşendiğim için kurgu olmayana Timur kitabını koyacağım :D Geriye kalan kitaplarımın hepsi kurgu. 
  

9. Romantik kitap X Macera kitabı
   Macera'ya Günahlar ve İğneler kitabını seçiyorum. Çünkü içindeki aşk beni tatmin etmedi , macera kitabı olarak okudum. Romantik kitap ise Çilek Mevsimi olur. Çilek Mevsimi'ni sınavlar yüzünden yarım bırakmak zorunda kalmıştım ve bir daha da başlamaya fırsatım olmadı. Ancak tekrar başlamayı düşünüyorum -umarım-.


10. Seni mutlu eden bir kitap X Seni üzen bir kitap
     Üzen kitaplar Kristin Hannah'ın tüm kitapları diyebilirim. Şuana kadar onu okuyup da ağlamayan görmedim :D Mutlu eden kitap ise Gözlerindeki Yabancı. Suratımda kocaman bir gülümseme ile okumuştum. Diyaloglar o bayağı komikti :)
    



   Etiketlediklerim -umuyorum ki- geçen sene bu mimi yapmamışlardır :)

-Kördüğüm Hayaller ' den Melis'i
-İki Kızın Kitaplığı 'ndan Zeynep ve Elif'i 
-Gamze'nin Kitap Dünyası'ndan Gamze'yi
-Nora'nın Kitaplığı'ndan Nursena'yı mimliyorum. Umarım sizde benim kadar keyif alarak cevap verirsiniz :)


4 yorum:

  1. Gölge Öpücük'ün yanına Vampir Akademisi de eklenebilir bence. :D İlk kapağı çok kötüydü. Yeni kapakta sarışın bir hatun var sanırım... Onu sevdim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende eski kapağı var sanırım. Kaşları olmayan , gözleri renkli çirkin bir kız olan kapak :D Yenisi çok daha iyi. Yine de serinin tüm kitaplarının kapakları iğrenç...

      Sil
  2. Gülten Dayıoğlu kitaplarını ben de çok severim yalnız. Onlarla büyüdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :) Onları okumayan çocuk yoktur sanırım...

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI