YORUM : Aşka Davet - Grace Burrowes


  Noeldeki büyük aile buluşmasından önce tek başına birkaç gün geçirmek için Londradaki malikâneye giden Leydi Sophieyi büyük sürprizler beklemektedir. Kendini gayrimeşru bir bebek ve hakkında hiçbir şey bilmediği çekici bir adamla baş başa bulan Sophie için karmaşık duygulara teslim olduğu çelişkilerle dolu bir süreç başlar.
  Terk edilmiş bir bebeğin birleştirdiği bu iki insanın mühim sırları vardır. Bu sırlar ya bir ayrılığın ya da yeni bir umudun başlangıcı olacaktır...
Orijinal Adı : Lady Sophie's Christmas Wish 
Seri Sıralaması : Windham Serisi #4
Goodreads Puanı : 3.90 (2,766 oylama)
Sayfa Sayısı : 480 sayfa
Yayınevi : Martı Yayınları
Etiket Fiyatı : 19 tl 
***
   Sophie , sosyetede aklı başında , duyarlı , yardımsever olarak bilinen biridir. Babası Dük olduğu için birçok evlilik teklifi almıştır ancak hiçbir erkek ilgisini çekmez. 
    Sophie'nin hizmetçilerinden birinin gayrımeşru bir çocuğu olur. Kadın , çocuğunu Sophie'ye bırakarak kaçar. Kışın ortasında bir handa ağlayan bir bebekle yalnız kalan Sophie ne yapacağını şaşırır. Bu sırada yanına bir adam gelir. 
    Bebeklerin dilinden anlayan bu adam , Sophie'ye yardım eder. Sadece bebekle ilgilenmekle kalmaz , onları evlerine de götürür. Adam gitmek üzereyken kar şiddetlenir. Sophie de kar dinene kadar adamın evde kalmasını önerir.
    Böylece bir Noel arifesinde , Sophie hiç tanımadığı bir adamla ve bir bebekle yalnız kalır. 
Kitabın orijinal kapağı
   Herkese merhaba! Blogumdaki tarihi aşk romanı yorumlarına bir yenisini daha ekliyorum. Ne yazık ki severek girdiğim bir yorum olmayacak. 
   Uzun zamandır tarihi aşk kitabı okumadığım için Aşka Daveti bir hevesle okumaya başladım. İlk birkaç sayfa güzeldi. Sophie'nin bebekle tek başına kalması komikti. Sonrasında yazar akıcılığını kaybetti.
   Öncelikle kitapta en saçma bulduğum şeyi söyleyeyim. Vim , Sophie'nin daveti üzerine evde bir gece kalmayı kabul ediyor. Daha fazla kalması ahlaka uygun olmaz zaten. Ve Vim Sophie'nin evini tam olarak 230'uncu sayfada terk ediyor. Bu kadar sayfa Sophie ve Vim'in ilişkisini okuyoruz. Ne kadar sıkıcı olduğunu anlatamam size! Üstelik çeviri ya da yazarın cümlelerinde bir sorun var. Cümlelerin çoğunda anlatım bozukluğu var. Bir paragraftan diğerine geçişler arasında sıkıntılar var. Bir paragrafta Sophie'yi okurken diğerinde Vim'le konuşması geçiyor. Vim'in ne zaman geldiğine , odaya girdiğine vs. dair herhangi bir bilgi yok. Anlatım bozukluğu olduğu gibi kitabın ilk 250-300 sayfasında olay da yok. 
   Yazar son 150 sayfada birazcık toparlamış. Son sayfalarda daha fazla aksiyon var ama yine son sayfalar bile iyi bir historical romance kategorisinde yer alacak kadar başarılı değil. Yazarın bu kadar ödül almış biri olmasına şaşırdım diyebilirim. 
   Serinin ilk kitaplarını okumadım ama bu pek sorun teşkil etmiyor. Zaten kitapta çoğunlukla Sophie ve Vim'i okuyoruz. Yazar diğer karakterleri de yeri geldikçe tanıtıyor okura. 
   
  Kısacası , Aşka Davet -bunca senedir tarihi aşk romanı okuyucusu olarak- size önermediğim bir kitap olacak. 

Puanım : 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI