Gece Evi Serisini Neden Sevmiyorum ?





   Uzun zamandır bu tarz bir yazı yazmak istiyordum. Güzel bir kitap okuduğum zaman hemen bloga yorumunu girmek istiyorum ancak kötü bir kitap/seri okuduğum zaman bir daha kapağı açılmamak üzere rafa kaldırılıyor. Yorumlarımdan yola çıkarak kitap aldığını belirten birkaç takipçim olunca ben de kitapseverlerin uzak durması gereken bir seriyi tanıtmak istedim. 
   Gece Evi Serisi ilk kitaplarını severek okuduğum , sonlara doğru ise nefret ettiğim bir seri. Nefret etmemin birçok nedeni var , aşağıya hepsini tam olarak yazabilirim umarım. 

Not : Aşağıdaki nedenler benim seriyi sevmeme nedenlerimdir. Benim sevmediğim bir yanı sizin sevdiğiniz bir özelliği olabilir. Lütfen , seriye hakaret olarak algılanmasın. 




1- Karakterlerin ergenliği/çocuksu tavırları : Son kitaplara doğru serideki bayan karakterlerin sürekli 'ıykk' demeleri , saç savurmaları , erkek arkadaşlarının her dediklerine kırılmaları seriyi gözümden düşürdü doğrusu. Yani seriyi okuduğum yıllarda ben karakterlerden daha küçük yaştaydım ancak daha olgun davranıyordum. 



2- Esas kızımız Zoey Kızılkuş'un erkek arkadaş değiştirme hızına yetişememem : Kitap karakterleri çoğu kitapta başından beri bellidir. Kitap daha bitmeden 'kız kesin bu oğlanı seçecek' diyebiliriz. Ancak seride Zoey'in gerçek aşkını bir türlü belirleyemedim ben. Heath , Erik , Loren , Kalona , Stark derken ipin ucunu kaçırdım. Bu seriyi deli gibi seven arkadaşım ne kadar başından beri kiminle olacağı belliydi dese de ben bir türlü bulamadım o 'doğru kişiyi'. 



3- Neferet sorunu : Neferet serinin başından beri bir türlü yok edemedikleri kötü karakterimiz. Laf çarpıtma ustası , zeki , güzel bir kadın. Gel gör ki sinir oluyorum ben bu karaktere. Her kötü işin altından bu kadın çıkıyor. Belki sevenleri vardır ancak bana göre başlı başlına seriye başlamama nedeni olabilir. Madem o kadar güçlü , zeki neden bir türlü yok edemedi Zoey'i ?



4- Bu bir vampir kitabı mı yoksa .. ? : Serimiz çok güzel başlıyor. Acımazsız vampirler , kan ritüelleri derken elementler , kara büyü ortaya çıkıyor. Tanrıça , kraliçe derken vampir özellikleri arka planda kalıyor. Son kitaplara doğru zaten o kan ayinlerinden eser kalmıyor. Pek çok fantastik ögenin karıştırıldığı kitapları sevemiyorum bir türlü.



5- 180 derece dönen karakterler : Kitapta kötü iken iyi biri olup çıkan -tersi de geçerli- pek çok karakter vardı. Birden değişmeleri beni rahatsız etti. Yazarların bu karakterleri bir akış içinde değiştirmelerini tercih ederdim.
not : Neferet , kötü iken iyi olan karakterden değil ne yazık ki!



6- Mutlaka herkesin sevgilisi olmak zorunda mı? : Çoğu seride olan bir sorun bu. Yazarlar bekar karakter bırakmak istemiyor sanırım kitapta :D Yan karakterler bekar kalsa ne olacak sanki ? Tamam , hepsi bekar kalsın demiyorum ama hepsini de bir erkek ve ya kadınla sevgili yapmayın. Kendimi Winx Club izliyor gibi hissediyorum ondan sonra :D 



7- Kapakların çirkinliği : Pegasus Yayınlarını orjinal kapak kullandığı için her zaman tebrik ediyorum çünkü çoğu yayın evi kendi kapaklarını kullanıyor. Kendi kapakları da kitabı okumayan kişiler tarafından hazırlandığı için kitabın içeriğine uygun olmuyor. Gece Evi Serisi, Av kitabına kadar harika kapaklara sahip! Baştan Çıkarılmış'tan sonrası ise tek kelimeyle berbat! Blogumu takip edenler zaten kapağında surat olan kitapları sevmediğimi bilirler. Bu yüzden Av'dan sonrasını sevemedim bir türlü. 


   Bunlar seri hakkında genel görüşlerim. Piyasada Gece Evi Serisi'nden çok daha güzel fantastik seriler var.Önceliği onlara vermenizi tavsiye ederim. İlla ki okumak istiyorum derseniz de Baştan Çıkarılmış'a kadar okuyabilirsiniz. Dediğim gibi serinin ilk kitapları güzel ancak sonraki kitapları pek sevemedim. Hele Kader ve Saklanmış'tan nefret ettim. 
   İlla ki fantastik ve uzun seriler okumak istiyorum derseniz yine aynı yayın evinden çıkan Dönüşüm , Hush Hush ve Tanrıça serisi çok güzeldir. Önceliği onlara vermenizi tavsiye ederim. 

51 yorum:

  1. Açıkçası gece evinden artık bana bık gelmişti bittiği için çok mutluyum. Yazdığın şeylere katılmakla birlikte söylemek zorundayım ki en büyük etken senin büyümüş olman.

    Yani ben bu seri başladığında lisedeydim ve o yüzden eğlenerek okuyordum. Ben neredeyse üniversiteyi bitireceğim ama kitaptaki bütün karakterler hala lisesli.

    Hikayeyi katlanılmaz kılan unsurlardan biri de bence dram eksikliği. Aralarından biri ölüyr falan bir bakıyorum iki sayfa sonra kimsenin umurunda değil. Mısır gevreklerinden light kolalardan falan bahsetmeye başlıyorlar. Amerikan kültürünübilemem de benimkine çiğ geliyor işte.

    Ayrıca Stark'tan nefret ediyor ve adeta tiksiniyorum bilmiyorum başka böyle hisseden var mı? Adam tam bir zorba. Son olarak söylemek istediğimde şu ki kitapta bir de kötü adam, düşman eksikliği vardı. Yani nasıl anlatmalı Neferet'i ben bile öldürürüm gibime geliyordu. Karanlık filizleri ne yani Neferet düşman olarak inanılmaz tırttı.

    İşte böyle ya. Çok iyi olduğu bittiği. Kitaptan sevdiğim ve severek hatırlayacağım tek karakter Kalona. Kendi içinde tutarlı, olgun, işini bilen olması gerektiği gibi olan tek kişi o çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle büyümüş olmam en büyük etmen :) Bu nedenle ilk kitapları sevmiş olabilirim. Dediğin gibi kitapta biri ölüyor arkasından yazarlar tek sayfa yazıyorlar ve karakter unutuluyor. Amerikan kültüründe olan bir şey değildir büyük ihtimalle çünkü diğer kitaplarda pek böyle bir duruma rastlamadım. Yazarların genişliğinden kaynaklanıyor olabilir :)
      Stark'dan ben de nefret ediyorum! Yazar Stark'ı ulaşılması güç bir adam şeklinde tasvir ediyor ancak hissettiğim tek şey Stark'ın ne kadar çocuksu olduğuydu. Adam doğru düzgün kıskanmıyor bile! Neferet kısmını da sakız gibi uzattılar. Öldüreceksen öldür artık 7-8 kitapta anlatmanın anlamı ne?
      Benim severek hatırlayacağım bir Rephaim var sanırım. O da Steve Rae ile çıkmaya başlayınca soğudum :) İyi ki bitti diyorum seri için :)

      Sil
  2. Gece Evi'nin sadece ilk kitabı İşaret'i okumama rağmen dediklerine katılıyorum. Ne yazık ki ben biraz erken davranıp ilk kitaptan sonra sevmemeye başladım seriyi. Okumama rağmen takip ettiğim bir seriydi ve bence yazar para kazanma amaçlı seriyi uzattı da uzattı, suyunu çıkardı. Çok güzel bir yazı olmuş, bu tarz yazılarının devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yazar para için yazmaya devam etti! Benim seri bitirme huyum hatta hastalığım olduğu için kitap ne kadar kötü olursa olsun belki düzelir diye devam ettim ama nafile. Seri her kitabında daha da kötü oldu. Karakterlerin çoğu inanılmaz bir şekilde değişti. Gerçek hayatta kim kötüyken ertesi gün iyi biri olur ki ?
      Bu tarz yazıları yazmak içimi dökmek gibi , devam etmeyi bende istiyorum :) Senin de böyle nefret ettiğin seriler varsa sen de yaz cidden rahatlıyorsun :D

      Sil
    2. Ahahahahaha :D İçin ne dolmuş kız senin :D Ve evet, kesinlikle nefret ettiğim kitaplar var ama o kadar nefret ediyorum ki yazıp isminin bir kişi daha okunmasına sebep olmak istemiyorum :D

      Sil
    3. İyi fikir bende kimse bilmesin diye yayınlamasam mı :D

      Sil
    4. Sakın yanlış anlamayın bu sadce bi düzeltme. Kitap kurduyum adlı kişi diğer yorumlarınızın pek çoğuna ben de hak veriyorum ancak sadece açıklamak isterim ki "Karakterlerin çoğu inanılmaz bir şekilde değişti. Gerçek hayatta kim kötüyken ertesi gün iyi biri olur ki ?" Yazmışsın. Kitabı hatırlarsan başından beri "kanlık her zaman kötülük demek değildir. Tipkı, ışığın da her zaman iyilik getirmemesi gibi." Cümlesi sıkça tekrarlanıyo yani o olayların olmaması durumunda bu söz laf olsun diye söylenmiş sözlerden bir farkı kalmazdı.

      Sil
    5. Ama bana sorarsanız şiddetle okumayın diyemem hatta okumalısınız derim. Tamam kabul ediuorum Zoeyin çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmesi benim de hoşuma gitmedi ancak kurgu sıkılacak kadar sıkıcı değildi hatta akıcıydı hiçbir zaman okurken sıkılmadım. Ama tabiki insanların beğendikleri şeyler farklı olabilir. Kısacası demek istediğim şey kitabı keşke bu kadar gömmeseydiniz. Bence okunmayı hak ediyo.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil


    7. Ayrıca söylemek isterim ki bir kitap alışverişi yapan birri bu yazıyı görse belkide hayatımda en sevebileciği seriyi okuyamayacak. Burdan o kişiye sesleniyorum. Birdaki yorumlar tabiki önemli ancak dediğim gibi fikirler kişiden kişiye değişir size rahatsızlık veren şey o okuyucuyu hiç bir şekilde rahatsız etmez. Yani anlatmak istediğim bu yorumlar bi yana birazda bir kitapçıya gidip kitabın birkaç sayfasını oku ve bilki burda yazılan şeylerin hepsi var ancak seni rahatsız eder mi tüm problem bu. Simdi burasının bir kitap yorum sayfası olduğunu belirteceksiniz. Ki zaten ben sayfaya değil yorum yapanlara sesleniyorum

      Sil
    8. Benim kafam karıştı nenesiymiş arkadaşlarıymış oymuş buymuş bide pek sarmadı ,şahsen cok sıkıldım

      Sil
    9. Uzaylı'nın kitapları .. size sonuna kadar katılıyorum.. bu kitabı okumayın demek yazara büyük hakarettir.. sizin fikrinizle ve düşüncelerinizle aynı yorumu ya da zıt yorumu yazmak için o kitabın okunmadı gerekiyor... şöyle ki SİMYACI isimli kitap çok beğenilen ancak tarafımca çok çok sıkıcı basit ve dandik olarak nitelendirilmiştir. ama kardeşim kitaba bitti.. naçizane fikrim. BU KİTABI OKUYUN -BEN BEĞENMEDİM AMA BELKİ SİZ BEĞENİRSİNİZ.. Şeklinde olabilirdi .bu arada ben seriyi beğendim. çerz kitabı denilen gurupta benim için..

      Sil
  3. Bir aralar fena heves etmiştim bu seriye başlamaya.Allah'tan seriden bezmiş fakat başladıkları için yarım da bırakmak istemeyen arkadaşlarım şiddetle uyardı beni de başlamadım.Ben bile bunaldım okumamama rağmen,okuyan herkes de gereksiz uzatıldığını söylüyor zaten.Aman kalsın bu seri :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yerinde bir karar vermişsin , sakın okuma diyorum ben de :D Hayır , yaz mis gibi 5 kitap bitir seriyi. Yazar zorlasa 20 kitap olurdu. Gereksiz uzatılmasını geçtim , serinin ilk kitapları da mükemmel değil zaten. Para ve zaman kaybı.

      Sil
  4. Uyanmış kitabı elime hediye yoluyla ulaşmıştı benim de. Sonra seriyi araştırdım ve 12 kitap olduğunu gördüm, 12 kitap ne anlatmış bu yazar diye yorumlara bakıyordum ki beğenen kesim var ama beğenmeyen kesim de yazarın saçmaladığını düşünmüş. :D Ama ne yazık ki net bir şey yoktu, yazın için teşekkürler seriyi direk siliyorum aklımdan. Hatta Gece Evi diye seri mi varmış? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun serilerde her zaman aşırı beğenen ve beğenmeyen,nefret eden kısım oluyor zaten :) Sanki uzun serilerin kaderi gibi. Ama Gece Evi benim için apayrı bir hayal kırıklığı. En kısa zamanda seriyi elimden çıkarmanın planlarını yapıyorum :D

      Sil
  5. ahh bir huyum var ki nefret ediyorum o huyumdan herhangi bir şey ne kadar kötülenirse ona olan merakım artıyor ne kadar övülürsede o şeyden soğuyorum gece evi serisinde en son av kitabını okudum, sevdim en azından kötü değildi benim için fakat çok uzun bir seri olduğu için devamını almayı düşünmüyordum oysa şimdi yazar serinin devamında napmış ki bu kadar kötülenmesine sebep olmuş diye bir merak sardı devamını alsam mı diye düşünmeye başladım şimdiden :( ve büyük ihtimalle serinin devamını alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben dalga geçmek için yazdım bu yazıyı , inanma! Gece Evi kadar harika bir seri yok! O kadar müthiş ki okurken kitabı duvarlara fırlatasım geliyor , o derece hırpalamak istiyorum :D Şaka bir yana benim beğenmediğimi sen beğenebilirsin. Av'ı beğendiyse devamını getirebilirsin çünkü ben Av'ı beğenmemiştim. Ne zaman Zoey ve tayfası okuldan kaçtı , tünellerde gizlendiler o zaman kitaptan soğumaya başladım.

      Sil
    2. vazgeçtim okumaktan çünkü almak istediğim kitap listesi çok kabarık ve eminim bu serinin devamından daha güzeller :D

      Sil
    3. Kesinlikle bu serinin devamından daha güzel kitaplar var :)

      Sil
  6. 12 kitabınıda okudum dediklerinin çoğuna katılıyorum evet ama ben seviyorum bu seriyi ya neden bilmem.Gereksiz uzattı evet,saçmaladı falan ama ben baştan okumayı bile düşünüyorum(okuduğum ilk vampir serisi olduğu içindir bu sempatim belki bilemem) Hep apayrı bir yeri olacak bende gece evinin :)
    Beni etiketlediğin tagi yaptım geç yaptığım için çok özür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tag sorun değil , istediğin zaman yapabilirsin :D Seri benim ilk vampir serim değil belki de o yüzden kolayca gözden çıkartabiliyorum.

      Sil
  7. Hmm... bu seriyi sevmeyen biri daha :D aynı duyguları zaman zaman paylaştığımızı söyleyebilirim. Öncelikle evet başlarda vampir serisi kan rituelleri falan derken oldukça ilginçti ama beni seriden koparanlar dediğin gibigömlek değiştirir gibi erkek değiştiren ve gereksiz triplere giren Zoey, sırf Zoey ayrıldı diye kötü karakter olan Erik fazla sinir bozucu oldu bir deşu Zoey'in bir en yakın arkadaşı vardı adını hatırlayamadım bir kuşa aşık olmuştu... işte o an koptu bende ipler devamını getiremedim :/

    Gereksiz konu uzatıldı, gereksiz kurgularla devam edildi, vampir serisi vampirlerin dışında başka bir boyuta geçti. Hiç gerek yoktu bu kadarına!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoey , Erik'i bırakınca yazarın Erik hakkında yazdıkları hala aklımda. Önce Erik'i bir şaheser , ulaşılmaz adam olarak nitelerken sonra öyle bir ezik bir karaktere dönüştürdü ki şaşırdım kaldım! Yani Zoey sevmezse tüm karakterler kötülenir gibi bir politikası var yazarın sanırım. Mesela True Blood da başta vampirler,şekil değiştiriciler ile başladı sonraki kitaplara başka yaratıklarda dahil oldu ama seri kendini hala okutturdu. Hatta cadıların dahil olması seriyi daha da güzelleştirdi. Ancak aynısını Gece Evi için söylemek mümkün değil :(

      Sil
  8. Kusura bakma da resmen kitabı kötülemek için oturup düşünmüşsün sadece. Yok erkek arkadaş sorunu yok şu yok bu. Kötü karakterin başından belli olmasından şikayet ediyorsun, ama erkek arkadaş meselesi için değişimi reddediyorsun. Ya gerçekten oturup böyle saçma ayrıntılar düşünüp yazmanı garipsedim. Bir defa seriye başlayacak olanlara antipatiyle yaklaşmasını sağlıyorsun. Dünyada milyonlarca hayranı olan bu seriden mahrum ediyorsun onları. Size tavsiyem bu kadına aldırmayın. Senelerdir bu serinin müptelasıyım. Tek kelimeyle harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki oturup kitabın eksiği ne diye düşüneceğim. Burası bir eleştiri blogudur. Erkek arkadaş değişimi genelde -diğer kitaplarda- 2 kişi ile sınırlı tutulur ancak yazarın bu konuda abarttığını düşünüyorum. Zoey'in başından beri kaç tane sevgilisi oldu ve hepsi hakkında da aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi. Ben, okuduğum kitaptaki ilk erkek karaktere bağlanırım bu yüzden sonradan gelenler benim için Zoey'i "kolay kız" olarak algılattı. Kötü karakter için de aksine değişim beklerim. Erkek arkadaş ile kötü karakter durumlarını karşılaştırman biraz saçma olmuş. Üstelik bunları beklemem çok normal çünkü ben tüm seriye 160 tl vermiş biriyim. Kitaptan belli bir seviyede olmasını bekliyorum.
      Dünyada milyonlarca hayranı olan bir sürü seri var. Neden önceliği onlara vermeyelim ki ?

      Sil
    2. 7.ci kitabın siparişi için gezerken rastladım yazılara ve cok kararsız kaldım seriyi severek geldim 6 ya kadar ama gerisi için içimde şüphe oluştu :( ne yapsam ki

      Sil
    3. Gerçekten almak istiyorsanız ucuz bir fiyata sahaflardan edinebilirsiniz. Ben hepsini yüksek fiyatlarla satın aldım ve sonrasında çok pişman oldum. Bu saydığım nedenler sizi rahatsız etmediyse seriye devam edin ama beni gerçekten rahatsız etti :)

      Sil
    4. kesinlikle sana katılıyorum kitabı kötülemekten başka bir şey yapmamış yıl oldu 2016 hala okuyorum

      Sil
    5. bi kitbın ucuza ikinci el hele hele korsan alınmasına kesinlikle karşıyım sakın öyle bişey yama seveceğini düşün kitaplığında yırtık ikinci el yada korsan kitapların olmasını istemezsin tabiki bu senin maddi durumuna da bağlı oraya hiçbişey diyemem ama Kübra hanım böyle bir öneri gerçekten kitap kurdu olacak brine asla yakışmadı...

      Sil
    6. Korsan kitap almaya bişey demem ama ikinci el kitap almaya bayılıyorum. Özellikle bazı okurlar kitap ile ilgili not düşünce vb. (Tercihen kurşun kalemle) hoşuma gidiyo. Hem insanların kitap hakkın daki fikirlerini bilmek ve senden önce o kitabı kimlerin okuduğunu hayal etmek güzel oluyo.
      Gece evi serisi benim çok sevdiğim bir seridir. Hatta sırf 9. kitabı bulmak için saatlerce kitapçıları gezdim (bulamayınca internetten sipariş verdim)

      Zoey erkek arkadaş konusunu bence de abartmış olsa da bir vampir serisi olarak dakka başı kan emerek insanları öldüren ve ergen kızın tekini kendine "aşık" eden "yakışıklı" vampirleri anlatan saçma bi kitap değil en azından.

      Kitabın en iyi yönlerinden biri de eşcinsellerin saygılı şekilde anlatılması. Sırf birini sevdi diye damien ve jack'a hayvan/uzaylı gibi davranılmaması çok hoşuma gitti. Çünkü dünyadaki birçok insan malesef homofobik.

      Okuma hızım normal insanlardan biraz daha hızlı olduğu için ve serinin hepsini aynı anda bulamayıp arada birçok kitap okuduğum için 1,5 yıldır falan bu seriyi okuyorum. Hatta 8. kitabı 1 ay önce okudum ve bir ay günüğü kitabı (1.cinder/2.scarlet/3.cress) serisinin ilk 3 kitabını okudum (bu seriyi de herkese öneriyorum). 9. Kitabın gelmesini bekliyorum. Umarım çabuk gelir. Ve umarım burdaki çoğu kişinin aksine severim.

      Sil
  9. Tamamen saçmalamışsın. Karakterler tabi ki degişecek, iyi filmler de bòyledir insani ters köşe yaparlar. Karakterler ergen ve ergence davranmalari çok normal. Sonunun gereksiz uzatildigina ben de katiliyorum ama gereksiz bahane ariyormuşsun gibi geldi. Lütfen biraz daha yumuşak olmaya çaliş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada kitap hakkındaki düşüncelerimi hakaret söylevi kullanmadan anlattım. Buna 'saçmalama' değil eleştiri denir. Karakterlerin değişmesi normaldir ama 180 derece dönmesi normal değildir. Yaşım ilerledikçe seriyi 'zaman kaybı' olarak görmeye başladım. Belki size de zamanla olur. Bir süre sonra bana hak verebilirsiniz.

      Sil
  10. Ben seriyi çok beğendim ama bence böyle yapman iyi bir şey değil. Evet belki asla sevmeyecekler olabilir fakat belki de okuduktan sonra bu seri hayatının serisi olacak insanlar vardır. Bence herkes bir şans vermeli. Ne yazık ki haklısın uzun serileri herkes sevmeyebiliyor.
    (Ben böyle düşünüyorum ama kesinlikle hakaret ya da aşağılama amaçlı yazmadım.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , yazınızın üslubu gayet iyi :)

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bende sana malesef katılmıyorum yani karar senin tabiki zevk meselesi ama ben seriyi o kadar beğendim ki her kitabı sabırsızlıkla bekledim. Ergen değilim liseli değilim kaç yaşıma geldim hala çok seviyorum evet Zo'nun şu bitmek bilmeyen aşk hayatından bende sıkıldım bazı yerleri sıktı vs ama yinede çok güzeldi. şöyle diyorum bi 12 seri kitabı daha olsa yine okurum. Arkadaşlar herkesin zevki farklı ön yargılı olmayın deneyin karar sizin .. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Evet,ben de 10-12 kitap olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Herkesin zevki farklıdır tabi ki. Ben yukarıda, beni rahatsız eden durumları yazdım. Bu durumlar başkalarını rahatsız etmeyebilir :)

      Sil
  13. Sanırım ben gece evinin yan kitaplarını daha çok sevdim. Karakterlerin içine girmesi falan bi ara nefereti bile sevicektim o derece. Neferetin Laneti kitabında üzüldüm haline :D Yan serileri normal kitabına göre daha duygu yüklüydü. Mesela Kalonanın düşüşü kitabında daha çok bağlandım o karaktere daha çok oturdu taşlar yerine. Ergenliklerini normal karşılıyorum özellikle zoeyin 16 yaşında bi kız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan serilerini okumadım ama okusam Neferet'i ben bile severim herhalde :D Yan serilerin kitaplarında en kötü karakterler bile çok masum anlatılıyor çünkü :)

      Sil
  14. lan çok sinir oldum madem sevmiyorsunuz siz kitap yazın sonuçta ünlü eleştirmenler deilsiniz bırakında bu işi onlar yapsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , ünlü eleştirmenler bu tarz kitaplarla ilgilenmiyorlar. Daha çok klasik , şiir , antropoloji türünde kitapları değerlendiriyorlar. Kitap yazabileceğimi iddia etmiyorum ama ben bu seriye 200'ye yakın para harcamış biriyim. Elbette ki karşılığında bir şey bekleyeceğim. Kitapta sevmediğim tüm yanları yazdım. Yanlış olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa karşı çıkabilirsiniz :)

      Sil
  15. Neferet konusunda haklısınız ama bence seri kusursuz tek sıkıntı gittikçe nefretle dolmam ve iyi sevdiğim karakterlerin ölmesi.

    YanıtlaSil
  16. Bu tarz kitapları artık hiç okuyamıyorum, hepsi birbirine çok benziyor ve burada değindiğin noktalar bir çoğunda var ne yazık ki. Seriyi okumayı hiç düşünmemiştim, haklı olduğumu da anladım

    YanıtlaSil
  17. açıkcası söylediklerine hem katılıyorum hem katılamıyorum. şöyleki bahsettiğin her şeyde arkandayım zoey nin bir türlü bi erkeği seçememesi aynı anda iki farklı kişiyle olabilmesi falan bana da aşırı itici geliyo ama buna şöyle bi yorum getirdim yazarlar sanırım aşkın ön planda olmasını istemiyolar. çünkü ben kitapta düzgün bi aşktan başka her şey görebiliyorum . bu durumu savunduğumu söyleyemem evet baştan birini seçseydi çok daha iyi olurdu diyenlerdenim. Neferetin bir türlü yenilmemesi olayına tam bir gıcığım yani bütün vampirler ona karşı tanrıça bile yenilmiyo fazla abartı geldiğini kesinlikle savunuyorum. hatta yanına şöyle güçlü tanrı falan bişey olsa anlıycam ama yok çok basit kaçıyo. veee en nefret ettiğim konu kitap vampir kitabı ama vampirlikle alakası yok. dişleri çıkmıyo, doğru düzgün kan içmiyolar korkutucu hiç değiller hızlı veya güçlü de değiller normal insan gibiler bi işaretleri var o kadar yani. bu en sinir bozucu tarafı kesinlikle vampir değil farklı bi ırk gibiler. evet tüm bunlar açıklamanda da var fakat her şeye rağmen kitabı okurken iyi vakit geçirdiğim için hatta eğlendiğim için bu kitaptan uzak udurun gibi kesin bi yargıya ulaşamıyorum ama geri kalan her şeyde haklısın

    YanıtlaSil
  18. Sanırım ben de beş ya da altı kitabını okudum ve bir daha okumamaya yemin ettim. Dengesiz bir seri olduğunu düşünüyorum, iyiler iyi mi, kötüler kötü mü muallakta. Asıl kız karakteri de gerçekten çok uyuz ediyor insanı. Ben de lise zamanlarımda başladım, hepimiz büyüdük ama hala vasat olduğu gerçeği değişmiyor. O zaman ilginç diye okuduk, şimdi ne kadar kaliteli türevleri olduğunu bilmemiz de kitabı biraz daha aşağılara itiyor tabi. Bence anne-kız yazarlarımız ayrı yazmalı.

    YanıtlaSil
  19. Sizden fikir bekliyorum kitaba yeni başladım 3. Kitaba başlıcam yakında kaçıncı kitaba kadar okuyacağımı kestirmesi bana bir fikir verin bir öneri sunun bekliyorum yorumlarınızı ama aklımda olan 5. Kitaba kadar okumak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en sevdiğim serilerden biri. Serinin ilk kitapları ve orta kısımları çok güzel ama sanırım 4 5 6 veya 5 6. Kitaplar biraz sıkıyo.tamamını okumıycaksan seriye başlama daha iyi. Ben 9.dayım

      Sil
  20. Tamamen katılıyorum. Zoey yapınca birşey yok diğerleri sevgili yapınca aman tanrım iğrenç ve sürtüğün teki.
    En sinir oldugum karakter Zoey karakteriydi onun bölümlerinde sıkılarak hemen bitsin diye okur hale gelmiştim. Nasıl sıkıcı ve asıl kendisi 'iğrenç' ama herkes peşinde pervane.
    Erik'i Loranle aldattı diye arkdasları sırtını döndü ama sonra Erik kötü oldu nasıl oluyorsa.
    Erik başrolken birden istenmeyen ve nefret edilesi bir karaktere döndü.
    Üzgünüm ama Z tam bir kaşar :D Etrafındakiler de ergen sürüsü nasıl destek oluyorlar anlamıyorum yani. Benim etrafımda aynı anda 4 kişiye birden aşık olan biri olsa fena haşlardım. ama bunlar gayet normal karşılıyor ve şakşakçılık yapıyor.
    Asıl iğrençlik bu bence.

    Cidden ciddi ciddi nefret etmeye başlamıştım Z den. Zaten devam da etmedim.
    Bende tavsiye etmiyorum. Bunun yerine Gece avcısı serisini okuyun daha iyi.
    Hiç değilse kedi kız birini seviyor ve hep onunla :d Gerçi onuda 3.kitaptan sonra bıraktım.Ama buna bin basar!.

    Okumayın.

    YanıtlaSil
  21. Aman anam sakın okumayın. Ben böyle kitap karakteri görmedim. 5 kitapta bırakıyorum. Kitap kurgu olarak, olaylar, felan herşey olarak şimdiye kadar sevdim güzeldi. O ritüelleri falan da değişik hoş şeylerdi ama... Bir başrol karakteri bu kadar mı orospu olur be anam. Kız bir kerekte 3-4 çocuğu birlikte götürüyor. Birinin kanını emikliyor. Diğerini hoş buluyor onunla öpüşüyor. Gidiyor biriyle kütüphane köşelerinde yiyişip spor salonlarında sevişiyor. Gidiyor gecenin karanlığında birisiyle iki sohbet ediyor diye onunla yiyisiyor. Ve kiz hepsiyle de yaşadıklarını bir diğerinde farklı gördüğü için olağan birsey gibi karşılıyor. Bir de diyor "sanırım sürtük olmaya başlıyorum " pardon? Sen zaten sürtüksün. Daha ne yapmalısın acaba. Ve erkeklerin hepsinin birbirinden haberi olmasına rağmen yine de olsun diyip devam ediyorlar. Abi bu nedir? Sizde hiç gurur yok mu?

    Valla ben erik tutuyordum ama ve lakin kizin yaptığı bütün karanlıklara müsamaha göstermesi beni bıktırdı. Bir ara ne güzel "sen sürtüksün" falan diyip ayrılmıştın keşke lafının arkasında duraydin. Kızla sevgili oldun kiz 10 dk sonra gitti eski sevgilisiyle barışıp gözünün önünde yiyişti.

    Anam yok . Ben bu davranışları burak türkiye, Teksas ta bile normal karşılanacağını sanmam.

    Uzun lafın kısası bu seri uykusuz gecelere deymez. Vakit kaybı.

    Ben 5 te böyle sınır krizlerine giriyorsam diğer 7 kitapta kim bilir neler olur. OKUMUYORUM.

    YanıtlaSil
  22. Evet Zoey tam bir duygusal ..... ama ben afrodit darius raphaim karakterlerini çok sevdim. Romanın sıkıcı tarafları var elbette. Kötü Eleştirilmesi gereken tarafları da var ama okunmalı diye düşünüyorum. Hatta sinemaya bile uyarlanmalı. Çünkü kitabı okurken hayal gücünüz zorlanıyo ve bunu sinemada görmek istiyorsunuz.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI