MAKK 4. Blog Tur : Bakarsın Bulutlar Gider | Yorum + Çekiliş

'Sonra dönüp dedim ki kendime: Üzülme. Unutacaksın her şeyi...' Kartpostallardaki görüntü aldatıcıdır. Acımasız tarafıysa aldandığımız şeylerin hep daha güzel olmasıdır. Anna ve Francesca... Güzellikleriyle akılları baştan alan iki genç kız. Bir yanda tüm hırçınlığıyla sürüp giden yaşam, diğer yanda umutlar... Bakarsın Bulutlar Gider, pusulası şaşmış bir toplumda büyümeye çalışan iki genç kızın hayallerini, tutkularını, aşklarını ve sonsuza dek sürecek dostluklarını anlatan muhteşem bir hikâye. 'Elinizde tuttuğunuz ya da inceliyor olduğunuz bu kitap; tüm özgür ruhlar için yazılmıştır!' -Kirkus 'Bir edebî başyapıt. Hikâye, sesi huzur veren bir nehir gibi çağlıyor.' -Caterina Soffici

Orjinal Adı : Acciaio
Sayfa Sayısı : 400 syf.
Goodreads Puanı : 3.36
Yayınevi : Parodi Yayınları
Etiket Fiyatı : 18 tl

***
  Bakarsın Bulutlar Gider , birbirinden güzel iki kızın hikayesi : Anna ve Francesca. Anna , dikkat çekmeyi seven , akıllı ve iyi bir ailede yetişmiş bir kızdır. Francesca ise babası tarafından şiddet gören , sessiz biridir. İkisinin de babası Lucchini'de çalışmaktadır ve çocukluktan beri arkadaşlardır. 

   Kızlar yavaş yavaş büyümeye başlar ve birbirlerinden uzaklaşmaya başlarlar. Yaşam tarzları , zevkleri , davranışları git gide değişmektedir. 
   Kitapta geçen mekanların , olayların hiçbiri kurgu değil. Bu sayede İtalya hakkında birçok bilgi edinme fırsatı buluyor okuyucu. Yazar , bu tarz bilgileri paragrafların arasına serpiştirmiş. Okurken sıkılmıyor aksine merak edip olayların devamını araştırabiliyorsunuz. En azından bana olan buydu :) 
Lucchini Fabrikası

  Kitabın başları yavaş ilerliyor ve sonlara doğru hızını arttırıyor. Kitabın başlarından yadırgadığım birkaç durum olsa da sonunda yazarın vermek istediği ana düşünce kitabı güzel kılıyor. 
   Kitabın kötü yanı ise yazarın, karakterlerin davranışlarının nedenlerini iyi açıklayamaması. Karakterlerin verdiği kararların çoğunda 'Şimdi neden böyle yaptı ki bu?' dedim kendi kendime. 
   Kolaylıkla okunabilecek , akıcı bir kitap. İtalya'ya ilgisi olanlara özellikle önerilir :) 
  

Puanım : 3/5




ÇEKİLİŞ : 


a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI