Yorum : Hayaletin Laneti - Joseph Delaney



Hayalet ve çırağı Thomas Ward yarım kalmış bir işi halletmek için Priestown'a gitti. Katedraldaki yer altı mezarlarının derinlerinde Hayalet'in hiçbir zaman yenemediği bir yaratık yatmaktaydı. Öyle bir yaratıktı ki herkes onun güçlerinden korkuyordu. Ona Zehir diyorlardı.Thomas ve hayalet, Zehir ile mücadelerinde tek düşmanlarının o olmadığını görürler. Thomas ve ustası onları izleyen bu lanetten kurtulabilecek mi? Neredeyse altı aydır Bay Gregory'nin çırağısın. Yani bazı şeyleri kendi başına halledebilecek kadar eğitim almış olmalısın, dedi annem. Ve artık karanlık seni fark etti, yakalayıncaya kadar da peşini bırakmayacaktır. Yani tehlikedesin oğlum ve bu tehlike giderek artacak. Ama şunu unutma sende büyüyorsun oğlum. Genç bir erkek olduğunda korkma sırası karanlığa geçecek, çünkü o zaman sen av değil, avcı olacaksın. Sana bu yüzden hayat verdim.
Sayfa Sayısı : 320
Seri Sıralaması : Wardstone Günlükleri #2
Goodreads Puanı : 4.10



***
 
    Kitap yine harika yazılmıştı fakat  ilk kitapta hissettiğim duyguları bu kitapta bulamadım. İlk kitap (bknz : Hayaletin Çırağı ) korkutucuydu. Sonunu merak ediyordunuz ,  bilmediğiniz bir dünyanın sırları her sayfada açıklanıyordu. Ancak serinin ikinci kitabı tamamen macera kitabı kıvamındaydı. Kahramanımız Tom’un başı sürekli belaya giriyordu ve bir süre sonra bu beni sıktı. Sonlara doğru yine tempo yükseliyordu ancak kitabın ortalarında okuma hızım düştü. 
    Hayaletin Laneti’nin en iyi kısımlarından biri Tom’un Hayalet’in geçmisini yavaş  yavaş keşfetmesiydi. Hayalet’in geçmişine ait sırları tahmin edememiştim doğrusu. Yazar bu kısımlarda beni şaşırttı. Birde yan karakterlerden Alice ile gitgide yakınlaşmaları da hoş bulduğum bölümlerdendi. 

-SPOİLER İÇERİR!- 

   İlk kitabın aksine burada tek bir kötü kahramanla savaşıyorlardı : Zehir. Yazar kitabın başında Zehir’in o kadar övdü ki içimden Tom bununla başa çıkamaz dedim. Sonuçta Hayalet bile Zehir ile başa çıkamıyor. Ancak sonunda Tom’un Zehir’i çok kolay öldürmesi saçmaydı. Zehir’in gücünü o kadar abarttıktan sonra öldürmesi daha zor olmalıydı.
     Birde Tom’un güvenmemesi gereken insanlara güvenmesi ve peşlerinden gitmesine sinir oldum. Annen sana tanımadığın insanlarla gitme demedi mi Tom’cum ? 

-SPOİLER BİTTİ!-

    Serinin ikinci kitabı kötü diyor muyum ? Kesinlikle hayır. Serinin ilk kitabı ile karşılaştırma yapıldığı zaman geride kalıyor ama kendi başına düşünülürse harika bir kitap :)


Puanım :  4/5

2 yorum:

  1. Bu serinin kapakları ne kadar güzel yaa o.O Bu arada mimlendiiiin ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/09/mim-kitap-kahramanlar-ve-biz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen , sade kapaklara bende bayılıyorum :D
      Mim'i en kısa zamanda yapmaya çalışacağım :)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI