Pitch Perfect - Mükemmel Saha (2012) Yorumum


  Bir süre ara verdiğim Amerikan yapımlarına U dönüşüyle geri döndüm! Pitch Perfect zaten uzun zamandır izlemek istediğim bir yapımdı. Gerek müzikal bir film olması nedeniyle , gerek Anna Kendrick'in oyunculuğuna güvendiğim için. 


   Filmin konusuna gelecek olursak ; Beca(Anna Kendrick) , üniversiteye yeni başlayan asosyal , insanların ağızlarından çıkanı dinlemektense müziğe kulak veren , kendi çapında bir Dj'dir. Babası ile bir anlaşma yaparlar. Eğer Beca üniversitede güzel anılar elde ederse LA'ya gidip müzik prodüktörü olabilecektir. Beca ise sosyal olabilmek amacıyla acapellacı (böyle bir kelime var mı acaba?) kızlardan oluşan Bella isimli gruba katılır.
NOT : A capella , müzik aleti olmadan sadece ağız ile yapılan bir müzik türüdür. Ön vokaller 'umm,ahh,laaa' gibi ritimli sesler çıkarırken aralarından biri şarkıyı söyler. Arka vokaller beat-box tarzı isimlendiremediğim tuhaf sesler çıkarırlar vs.
  Seçmeler sırasında Beca şarkı söylerken elleri de boş durmaz ve bardakla ritim tutar. Onun diğerlerinden farklı olduğunu düşünen Bella'nın liderlerinden biri , Beca'yı takıma dahil eder.



Bende aynı hareketi yapmaya çalıştım ancak başarısız Tiryaki olarak tarihe geçmiş olabilirim :(


 Konumuz bu kadar. Spoiler vermemek için kısa kestim. Eğer müzikal tarzı filmlerden hoşlanıyorsanız bu film tam size. Birazcık üniversite yaşamı birazcık da aşk var içinde :)

NOT : Buradan sonraki resimlerden bazıları filmden kesitler içerir!



 Şişko Amy en sevdiğim acapella kızlarından biriydi. Kendisiyle barışık , hareketli , lafına esirgemeyen biri. 



- Ne yapıyorsun ?
- Yatay koşu.
  Lilly Onakuramara ise 'tuhaf' bir Asyalı.
Rahimde ikizimi yedim.

Siz çocuklar ölü bir beden görmek ister misiniz ?

 Küçük çocuklarla izlenecek bir film olmadığını baştan belirteyim. Özellikle eşcinsellik üzerine birkaç espri vardı. 






Bir sonraki film/dizi yorumunda görüşmek üzere...




2 yorum:

  1. Amerikan yapımı gençlik filmlerini çok fazla sevmiyorum ama bu eğlenceli bir filme benziyor. Sanırım bir şans vereceğim bende. :)

    YanıtlaSil
  2. Kusurlarını olmasına rağmen güzel bir filmdi :) Umarım seversiniz ^^

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI